9
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Mersin'de Galatasaray Meydanı açıldı

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yaptırılan Galatasaray Meydanı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Vali Hüseyin Aksoy ve Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın yanı sıra CHP Mersin Milletvekili İsa Gök'ün de katıldığı Galatasaray Meydanı açılış töreninde Adnan Polat, sarı-kırmızılı taraftarlardan yoğun ilgi gördü. Açılış töreninde konuşan Adnan Polat, Galatasaray Kulübü olarak bu meydanın yapılmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Mersin'de yaptıkları gezintiler sonrasında modern tesisleri gördüğünü ifade eden Polat, "Türkiye'nin birçok bölgesinde bu nitelikte tesis yapılması için büyük çaba harcayanlar ve bunların 10'da birini bile bulamayanlar var. Bu yüzden Mersinlilerin bu tesislerden çok iyi yararlanmaları gerekir" dedi.

Önümüzdeki yıl Galatasaray Kulübü'nün de desteğiyle Mersin'de bir organizasyon yapabileceklerini dile getiren Polat, Galatasaray Meydanı'nda en az 10 bin Galatasaray taraftarını toplamak istediklerini vurguladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, Galatasaray'ı da Mersin'de görmek istediklerini ve Galatasaray ile Mersin İdmanyurdu arasında özel bir maç yapılmasını istediklerini söyledi. Mersin'de yapılan tesislerden sadece Mersinlilerin değil, Türkiye'nin bütün bölgelerinden gelen insanların yararlanmasını beklediklerinin altını çizen Özcan, "200'e yakın takım Antalya'da kamp yapıyor. Mersin olarak biz bu işe talibiz. Mersin'deki otellerimiz ve spor sahalarımızla takımların Mersin'e gelmesini bekliyoruz. Bu Galatasaray Meydanı ise halkın bir isteği sonucu ortaya çıktı ve en güzel meydan Galatasaray Meydanı oldu" diye konuştu.

Özcan, Galatasaray'ı da Mersin'e beklediklerini ve sarı-kırmızılı takım Mersin'e geldiği takdirde en iyi şekilde ağırlayacaklarını kaydetti. Vali Hüseyin Aksoy da, Mersin'in farklı kültürlere ve farklı dinlere mensup insanların bir arada yaşadığı bir hoşgörü kenti olduğunu belirterek, "Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş Meydanı ise bu hoşgörünün bir kanıtıdır. Galatasaray, Türkiye'nin en nadide kulüplerinden birisi ve özellikle yurtdışında ülkemizi çok iyi temsil etmiş, birçok başarılara imza atmış büyük bir kulüp. Onun isminin Mersin'de yaşatılması da oldukça anlamlı. Bu tür mekanların sporda dostluk ve kardeşlik getirmesini temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat ve protokol üyeleri tarafından Galatasaray Meydanı'nın açılış kurdelesi kesildi. Törende Galatasaraylı taraftarlar Adnan Polat'a yoğun sevgi gösterilerinde bulundu.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 16:28:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?