4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Mersin'de sirk coşkusu

Türkiye'nin ilk uluslararası sirki olan Avrasya Sirki, Mersin'in Silifke İlçesi'nde izleyenleri büyüledi.

Kamyonları, karavanları ve farklı milliyetlerden 45 kişilik kadrosuyla gezici bir aile sirki olan ve uluslararası standartlara sahip dünyanın ilk Türk sirki olma özelliğini taşıyan Avrasya Sirki, uçan trapezciler, palyaçolar, akrobasi ve denge gösterileri, cambazlar, lastik kızlar, yüksek hava gösterileri, kılıç yutanlar, ateşbazlar, 80 kiloluk dev piton yılanları, eğitimli hayvanlar ve çok eğlenceli şovlarıyla ilk gün Silifkeliler'i büyüledi. Sirkin ilk günkü gösterisini yaklaşık bin kişi izledi. İzleyenlerin çoğu, ilk defa böyle bir sirki izlemenin mutluluğunu yaşadı.
Bugün ve yarın da devam edecek sirkin biletleri ön sıralar 12 YTL, orta sıralar 8 YTL ve arka sıralar 6 YTL'den satılıyor.

Dünya standartlarında bir sirk kurmanın çok zor olduğunu belirten Türkiye Sirk ve Gösteri Sanatları Derneği Başkanı ve Avrasya Sirki Kurucusu Servet Yalçın, "Burada gösteri yapmak çok güzel. Çünkü Silifke halkı sirkimize beklediğimizden fazla ilgi gösteriyor. Çalışmalarımıza başladığımızdan bu yana maddi manevi desteğini bizden esirgemeyen Uluslararası Sirk Federasyonu'na, Kültür Bakanlığı'na, Avrasya Sirki'ni Silifke'ye davet ederek Silifke'de ilk kez böylesi bir etkinliğe olanak tanıyan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel'e teşekkür ediyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Mart 2006 Cumartesi 13:18:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?