2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Mersin'in çöp sorunu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Öcan, katı atık depolama alanının yapılacağı yer konusunda Çevre ve Orman Bakanlığı'nın raporlarına göre hareket edeceklerini söyledi.

Özcan, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın, Mersin'de düzenli katı atık depolama yeri olarak 4 ayrı yer belirlediğini, bunların arasından da en uygununun Çimsa'nın kuzeyindeki alan olduğunu hazırlanan raporla açıkladığını belirtti. Bu bölgede yer alan Organize Sanayi Bölgesi işleticilerinin karşı çıkmasına rağmen kendileri için Çevre ve Orman Bakanlığı'nın hazırladığı raporun önemli olduğunu ifade eden Özcan, bu sorunu çözümsüzlüğe taşımaya kimsenin hakkı olmadığını kaydetti.

Mersin'in bu en önemli sorununun çözümü için tüm kesimleri birlikte hareket etmeye davet eden Özcan, yer konusunda Çevre ve Orman Bakanlığı'nın raporuna rağmen tepki gösteren ve olayı çözümsüzlüğe taşımak isteyenlerden Mersin'in geleceğini düşünmelerini istedi.

Toroslar Bölgesi'nde bulunan vahşi çöp depolama alanının iptal edilerek yerine düzenli katı atık depolama alanının yapılacağı yer konusunda, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın raporlarına göre hareket edeceklerini vurgulayan Özcan, bu sorunu çözme konusunda kesinlikle kararlı olduklarını da sözlerine ekledi.

Başkan Özcan'ın konuşmasının ardından yapılan oylamada, Çimsa'nın kuzeyindeki alanla ilgili olarak kamu yararı kararı alındı.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 15:50:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?