2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Mersin'in çöp sorunu

Akdeniz Sosyal Forumu Toroslar Çevre Meclisi Başkanı Kemal Dama, temel ilkelerinin kimseyi suçlamadan çöp sorununu çözüme kavuşturmak olduğunu belirterek, "Birilerini suçlayarak, eleştirerek bir şey çözemiyoruz, bu geçmişte çok denendi" dedi.

Akdeniz Sosyal Forumu Derneği'nin çöp sorununun çözüme kavuşturulmasına destek olmak amacıyla yaptığı toplantılar sürüyor. Akdeniz Sosyal Forumu Toroslar Çevre Meclisi, Çukurova Mahalle Muhtarlığı'nda mahalle muhtarlarıyla biraraya geldi. Toplantıda, çöpün bölgeden kaldırılarak insan ve bitki sağlığına etki etmeyecek bir mevkiiye taşınması konusunda görüşler dile getirildi.

Akdeniz Sosyal Forumu Toroslar Çevre Meclisi Başkanı Kemal Dama, temel ilkelerinin kimseyi suçlamamak olduğunu belirterek, işin kolayını değil, zorunu seçtiklerini kaydetti. Dama, "Akdeniz Sosyal Formu Toroslar Çevre Meclisi'nin temel bir ilkesi var. Bu da kimseyi suçlamamak. Bizim ağırlıkla izleyeceğimiz yöntem, bu sorun nasıl çözülür veya çözümüne nasıl yardımcı olabiliriz. Birilerini suçlayarak, eleştirerek bir şey çözemiyoruz. Bu geçmişte çok denendi. Eleştirmek çok basit. Ama elimizi taşın altına koyup onun için mücadele vermek çok zor. Biz zor olanı tercih ettik. Kolay olandan vazgeçtik. Sabırla, inatla bu sorunu çözeceğiz. Bu sorun Mersin'in, Türkiye'nin sorunu. Türkiye'de her yerde düzenli depolama sistemi yok. Şu anda da AB müzakereler süreciyle beraber hayatın kendisi dayatmaya başladı. Çevre sorunu mevcut sorunlar içerisinde en önemli noktaya çıkmış durumda. Dolayısıyla önümüzdeki süreç gerçekten çok zor. Onun için sabırlı olacağız. Biz bu sorunun çözümü için yardımcı olmaya adayız" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 16:59:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?