4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Şehit evinde yas

Şırnak'ta güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK militanları arasında çıkan çatışmada, 4 arkadaşıyla birlikte şehit düşen Mersinli Jandarma Uzman Çavuş Murat Tutal'ın Mersin'deki evinde matem havası yaşanıyor.

Bir yıllık nişanlı ve 3 ay sonra düğün yapacak olan şehidin annesi Halime Tutal, terör örgütüne lanet okuyarak "Benim ciğerim yandı Allah'ta onları yaksın" dedi.

Şırnak Çakırsöğüt Komando Birliği'nde 3.5 yıldır Jandarma Uzman Çavuş olarak görev yapan Murat Tatal'ın Mersin'deki evinde teröre lanet yağıyor. 1 yıl önce Zakiye Akyel ile nişanlanan ve 3 ay sonra da düğün yapmayı planlayan Uzman Çavuş Tutal'ın annesi Halime Tutal, tek oğlunu teröre kurban vermenin acısını yaşıyor. 1'i kız 2 çocuk annesi Tutal, en son Kurban Bayramı'nda gördüğü evladının ardından göz yaşlarına boğulurken, "Benim ciğerim yandı, başkasının yanmasın. Ciğerimi yaktılar. Elleri kırılsın onların benim yavrumu yaktılar inşallah onlarınki de yanar" diye konuştu. 3.5 yıldır Şırnak'ta görev yapan evladının 3 ay sonra tayini çıkarak batıya geleceğini söyleyen Tutal, "Tek avladımdı tek. Başka yoktu bir taneydi. Başka şehitler olmasın, ben yandım başka analar yanmasın" diyerek göz yaşı döktü.

Şehidin teyzesi Mevlüdiye Uğurel ise, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a lanet okuyarak "Bunlar Apo'yu beslesin. Zehir zıkkım olsun doğduğu güne. Erkek değil onlar erkekliğin yüz karaları" dedi.

Şehit Uzman Çavuş Murat Tutal'ın Gümrük Memuru Babası Fethi Tutal da, oğlunu en son Kurban Bayramı'nda gördüğünü ifade ederek, "2 gün önce de telefonla görüştük. Her zaman konuştuğumuz şeylerdi. Hal hatır sordu. O bizi teselli ediyordu. 'Beni merak etmeyin' diyordu. Oradan gelince düğün yapacaktı. Kısmet olmadı. Terörü lanetliyoruz. Ama lanetlemeyle olmuyor ki, devlet bu işe bir çözüm bulmalı. Vatan sağolsun diyorum. Başka ne diyeyim" şeklinde konuştu.

Şehidin 70 yaşındaki dedesi Cemil Tutal ise şehitliğin mertebesinin büyük olduğunu belirterek, "Fakat bu dünyada olan acısı bize kaldı. Çok üzülüyoruz. Vatan sağolsun. Taktiri ilahi" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2006 Çarşamba 18:07:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?