2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

'Sokak çocukları sorunu SHÇEK ile çözülemez'

Mersin Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) Müdürü Mustafa Sarı, "Sokak çocuğu" ifadesinin toplumda bu çocuklara karşı ön yargı ve küçümseme hissi uyandıracağını belirterek, "Sokakta çalıştırılan veya yaşayan çocuklar" ifadesinin kullanılması gerektiğini söyledi.

Mersin Çocuk Hakları İl Komitesi, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen başkanlığında toplandı. Öğretmenevi Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıya, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve bağlı belediyelerin sosyal işler daire müdürleri ile sağlık, milli eğitim, jandarma ve emniyet müdürlüğünden temsilciler katıldı.

Çocuk Hakları İl Komitesi Toplantısı'nda konuşan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen, bir önceki toplantıda alınan kararların sonuçları hakkında bilgi verdi. Gülşen, Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü'nün son aylarda yoğun çalışma içine girdiğini söyledi. Sokağın çocuklar açısından cazip hale getirmemesi gerektiği belirtilen toplantıda konuşan ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı ise, "Sokak çocuğu" ifadesi yerine "Sokakta çalıştırılan veya yaşayan çocuklar" ifadesinin uygun olacağını söyledi.

Sarı, "Aksi halde sokak çocuğu tanımlaması o çocukları küçümseme ve dışlama olgusu yaratacaktır. Bunun amaca hizmet etmekten çok aykırı sonuçlar doğuracağına inanıyorum" dedi. Mustafa Sarı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yoğun göç alan Mersin'de, sokakta çalışan ve yaşayan çocuk sayısının azaltılması için aileye yönelik ekonomik destek ve eğitim şart. Sorunun sadece sosyal hizmetlere havale ederek çözmemiz mümkün değil. Başta belediyeler olmak üzere sağlık, milli eğitim ve emniyet müdürlüğü ile tüm kurumlarımızın soruna sahip çıkması gerek. Ayrıca, çocuklara yapıştırıcı gibi uçucu madde ve tiner satışının yasaklanması için girişimlerde bulunmamız gerekli."

Toplantıda, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait kentteki panolara, çocuklara yönelik halkı bilinçlendirici afişlerin asılması yönünde karar alınırken, Çocuk Hakları Haftası nedeniyle yapılacak çalışmalar değerlendirildi. Toplantı sonunda, Akdeniz Belediyesi'nin ÇOGEM bahçesindeki basket sahasını bir an önce yaptırması için girişimde bulunulmasına karar verildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2005 Perşembe 03:52:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?