4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Tarsuslu Rus gelin

Mersin'in Tarsus İlçe Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman olan Rus Yelena Zankina (25), gönlünü kaptırdığı Tarsuslu Muhammed Koç ile dini nikah kıydırdı. Zankina, Müslüman olduğu için Rusya'da inşaat mühendisliği yaptığı işyerindeki görevine son verildiğini söyledi.

Müftülükte düzenlenen törene, Müftü Yakup Aslan, Muhammed Koç'un babası Cemal Koç, annesi Şaziye Koç, nikah şahidi Makam Camisi İmamı İsa Zeybek ve Müftülük Şefi Ahmet Ekmekçi katıldı.

Tören öncesi genç kıza İslamiyet ile ilgili bilgi veren Müftü Yakup Aslan, İhtida Belgesi ile birlikte Türkçe mealli Kur'an-ı Kerim ve İslam İlmihali hediye etti. Eşi Muhammed Koç'un tercümanlığıyla cevap veren Zankina, çok heyecanlı olduğunu ve İslamiyet'i isteyerek seçtiğini söyledi. Kelime-i Şahadet getiren Yelena Zankina, Müslüman olduktan sonra "Melike" adını aldı.

Rusya'nın Moskova kentindeki bir mağazada İşletme şefi olarak çalışan Muhammed Koç, 2 yıl önce annesi Nadejda Zankina ile mağazaya alışverişe gelen Yelena Zankina'ya gönlünü kaptırdığını söyledi. Durumu Türkiye'deki ailesine anlattığını söyleyen Koç, ailesinin bu duruma sıcak baktığını anlatarak, "Yelena ile 2 yıl önce çalıştığım mağazada tanıştık. Tanışmamızın ardından ona dinimizi anlattım. Dinimizi, ülkemizi anlattıkça hayran kaldı. Müslüman ve eşim olmayı kendi istedi. Çok mutluyum. İşim icabı yine Rusya'da çalışacağım. Bir ömür boyu mutlu olmayı istiyorum" dedi.

Yelena Zankina, Müslüman olduğu için Rusya'da inşaat mühendisliği yaptığı işyerindeki görevine son verildiğini söyledi.

Daha sonra dini nikah kıydıran gençlerin şahitliğini, Makam Camisi İmamı İsa Zeybek ve Müftülük Şefi Ahmet Ekmekçi yaptı.

.
Yayın Tarihi : 16 Mart 2006 Perşembe 16:11:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?