8
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Tarsuslular sinsinle çoştu

Mersin'in Tarsus ilçesinde, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlik, yerel sanatçıların söylediği şarkılarla başladı. Soğuk havaya rağmen etkinliğe yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, yakılan ateş etrafında sinsin oyunu oynadı.

Kösebalcı köyünden gelen bir grubun seyirlik oyunları da büyük ilgi gördü. Gece geç saatlere kadar devam eden kutlamaların sonunda, protokol üyeleri vatandaşlarla birlikte halay çekti. Etkinliklere Garnizon Komutanı Albay Ali Başar, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Bağcılar Belediye Başkanı Akif Çiftçi, Sebil Belediye Başkanı Mehmet Çelik, oda ve dernek temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2007 Perşembe 10:37:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ferhat aydın IP: 88.231.161.xxx Tarih : 15.01.2008 23:05:38

Öncelikle Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıl dönümününün hazzını Tarsus'a 1200 km uzaktan hissetiğimi belirteyim. Bir Kösebalcılı olarak bu tür etkinliklerde köyümüzün aktif olarak bulunması ayrıyeten gururlandırdı beni. Belediye başkanımıza kültürümüze verdiği değerden dolayı çok teşekkür ederim. Ardahan'dan selamlar....