2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Tavuk çiftliğinde dehşet!

Mersin'de bir tavuk üretim çiftliğinde dehşet verici görüntüler yaşanıyor. Çiftlik sahibinin maddi sıkıntıdan dolayı yemi azaltması üzerine 15 bin tavuktan 5 bini açlıktan ölürken, hayatta kalanlar ise yaşamak için bir birlerini ve ölen tavukları yiyor.

Görenlerin tüylerini diken diken eden görüntüler, Mersin'in Adanalıoğlu Beldesi'nde bulunan tavuk üretim çiftliğinde yaşanıyor. Kuş gribi nedeniyle sekteye uğrayan tavukçuluk sektörüne 3 ay önce giren Celal Tek (63) ve oğlu Murat Tek'e (34) ait tavuk çiftliğinde, Pazar akşamından bu yana yaklaşık 5 bin tavuğun açlıktan öldüğü bildirildi. Ölen tavukların büyük bölümü görevlilerce gömülürken, yüzlercesi çuvallara konarak yetkililerin inceleme yapması için bekletiliyor. Çiftlikteki ölüm olayları ise halen devam ediyor. Her saat başı en az 15-20 tavuğun açlıktan öldüğü çiftlikte, hayatta kalan tavuklar, ölen tavuk leşlerini yiyerek yaşamaya çalışıyor.

Çiftlik sahibi Murat Tek, günde 35 torba yeme ihtiyaç duyulan çiftlikte maddi imkansızlık nedeniyle 10 torba yem alabildiğinden, hayvanların açlıktan ölmeye başladığını söyledi. Ölüm olaylarının son 4 günde başladığını dile getiren Tek, "Hayvanlar açlıktan bir birlerini yemeye başladılar. Ben bu yatırımı 3 ay önce yaptım ve Ziraat Bankası'na 100 milyar lira kredi talebinde bulundum. Bankaya sürekli gittim geldim, ama bir türlü netice alamadım. 2 ay önce de Mersin Milletvekili Hüseyin Güler ile birlikte banka müdürünün yanına gittim. Onlar da kredinin en kısa zamanda verileceğini söylediler. Bunun üzerine ben bankaya güvenerek binlerce civciv aldım ve epeyi de yem depoladım. Sonunda tükendim. Yeterli miktarda yem alamaz duruma geldim" dedi.

Ziraat Bankası'na tekrar giderek, kredi talebini hatırlattığını ve hayvanlarının açlıktan bir birbirini yediğini, Kuş Gribi nedeniyle satış yapamadığından zor duruma düştüğünü söylediğini belirten Tek, buna rağmen banka yetkililerinin kendisini terslediğini belirterek, "Benim suçum ne? Ben buraya 350-400 milyar lira yatırım yaptım. Devletten herhangi bir teşvik almadım. Devletten herhangi bir kredi çekmedim. Burada çalışan 3 kişiye de maaşlarını veremeyecek hale geldim" diye konuştu.

Tek, durumun bu şekilde devam etmesi halinde kalan diğer tavukların da kısa sürede öleceğini ifade ederken, suçladığı Ziraat Bankası görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 16:24:26
Güncelleme :25 Ekim 2005 Salı 14:08:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?