4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

TEDAŞ'tan denetledi

TEDAŞ Mersin İl Müdürü İsmail Hakkı Kurt, aralık ayında yaptıkları denetimlerde 607 kişinin kaçak elektrik kullandığını tespit ettiklerini söyledi.

TEDAŞ ekipleri, dün gece gerçekleştirdikleri kaçak elektrik denetimlerinde kendi müdürlerinin evini de denetledi. TEDAŞ İl Müdürü İsmail Hakkı Kurt, kendisinin müdürleri olduğundan bihaber ekipleri hiçbir şey söylemeden izledi. "Kaçak kullanan her abone bizi kapıda beklesin" diyen TEDAŞ İl Müdürü Kurt, 2005 yılının aralık ayında yapılan denetimlerde 607 kişinin kaçak elektrik kullandığını tespit ettiklerini belirtti. Kurban Bayramı süresince denetimlere ara verdiklerini ifade eden Kurt, elektrik hırsızlığının nitelikli suç kapsamına alındığını hatırlatarak, kaçak elektrik kullananların tespit edilmesi durumunda bunlara 2 ile 5 yıl arasında değişen hapis cezaları verildiğini kaydetti. Kayıp ve kaçağı önleme çalışmaları kapsamında şebekenin yer altına indirilmesi için çalışmaların devam ettiğini de vurgulayan Kurt, iletim hatlarını güçlendirerek kayıp elektriğin de önüne geçeklerini kaydetti.

Gece yapılan denetimler, Pozcu ve Kurtali mahallelerinde gerçekleştirildi. 3 elektrik mühendisi ve 36 kişiden oluşan 16 TEDAŞ ekibi, mahallelerde elektrik sayaçlarını kontrol etti. Yapılan denetimler sırasında yoksul mahallelerin yanı sıra lüks mahallelerde oturanların da kaçak elektrik kullandığı tespit edildi.

Dün gece yapılan denetimlerde kontrol edilen 183 aboneden 32'sinin kaçak elektrik kullandığı saptanırken, 13 abonenin sayaçları şüpheli bulunarak kontrol edilmek üzere söküldü. Denetimler sonunda 10 kişi hakkında "kaçak elektrik kullanmak" suçundan Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 13:38:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?