2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Yenileme çalışmaları eskidi

Kuvayı Milliye Caddesi esnafı, Başkan Özcan'dan, gerek esnafın gerekse alış veriş yapan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için,yenileme çalışmalarının hızlandırılmasını istedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı bugün saat 11.00'da makamında ziyaret eden yaklaşık 30 esnaf, Kuvayı Milliye Caddesi'ndeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmalarla ilgili sıkıntılarını ve isteklerini Macit Özcan'a aktaran cadde esnafı, güzel ve modern bir caddeye kavuşmak adına çalışmaları desteklediklerini belirtti. Esnaf heyetinin sözcülüğünü yapan Remzi Acar, görüşmenin ardından Büyükşehir Belediyesi önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yıllardır ihmal edilen Kuvayı Milliye Caddesi'ni yenileme çalışmalarının, esnaf ve tüketici açısından biraz sıkıntı yaratsa da olumlu bir gelişme olduğunu söyleyen Remzi Acar, Başkan Macit Özcan'a bazı isteklerini aktardıklarını kaydetti. En büyük sıkıntı ve endişelerinin, cadde üzerinde dışarıya taşan bazı binaların yıkılmaması olduğunu ifade eden Acar, Özcan'dan bu binaların yıkılarak caddenin genişletilmesini istediklerini ifade etti.
"Başkan bu konuda bize gerekli teminatı verdi. Bazı bürokratik engeller nedeniyle şu ana kadar yıkılamamış bu binaların yakın zamanda kamulaştırılarak yıkılacağı sözünü aldık" diyen Acar, çalışmaların hızlandırılmasını istediklerini dile getirdi. Acar, "Caddede gece çalışılmaması ve trafik akışının hala devam etmesi esnafı iş yapamama açısından, yayaları da alış veriş ve yürüme açısından mağdur ediyor. Büyükşehir çalışmaları 3 ayda bitirmeyi hedeflemiş. Biz cadde esnafı olarak, taşeron firmanın gece vardiyasında da çalışarak bu sürenin kısaltılmasını istedik. Başkan Özcan da bu geceden itibaren gece çalışmasına başlanacağı sözünü verdi" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, Yoğurt Pazarı'ndan Fabrikalar Caddesi'ne kadar olan kısmın yılbaşına kadar bitirileceğini ifade etti. Cadde üzerindeki bazı binaların kamulaştırma işlemlerini de başlattıklarını kaydeden Özcan, "Yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu borularını tamamen değiştireceğiz. Bu işlemlerin tamamlanmasından sonra kaldırım ve ağaçlandırma çalışması yapacağız" diye konuştu.
Macit Özcan, cadde esnafından da 4 kişilik bir komisyon kurarak, isteklerini bu komisyon aracılığı ile iletmesini istedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 15:58:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?