2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Yeşil alan artacak

Mersin'in merkez Akdeniz İlçe Belediye Başkanı Kenan Yücesoy, Akdeniz Belediyesi sınırlarında yaşanan çarpık yapılaşmanın, beraberinde yeşil alan sıkıntısını da getirdiğini söyledi.

Akdeniz Belediyesi, belde sınırları içinde bulunan kullanım ömrünü tamamlamış parkların yenileme bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor. Akdeniz beldesinin yeşil alan sorununu en aza indirmek için yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Kenan Yücesoy, göreve geldiği 20 aylık sürede, belde sınırları içindeki yeşil alan sayısını arttırmak için çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini belirtti. Kentte çarpık yapılaşmanın yeşil alan sıkıntısını da doğurduğunu ifade eden Yücesoy, "Bildiğiniz gibi beldemiz çarpık yapılaşmanın yarattığı yeşil alan sıkıntısını en çok yaşayan yerleşim birimi. İmar Kanunu'nun 18. madde uygulamalarıyla elde ettiğimiz ve belediyemize ait atıl durumdaki alanlarda yeni parklar yapmanın yanı sıra, kullanım ömrünü tamamlamış parklarımızı da yeniden yapılandırarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz" dedi.

Akdeniz Belediyesi olarak yürüttükleri "Yeşil Alan Projesi" hakkında da bilgi veren Kenan Yücesoy, ana hedeflerinin, yeşil alan miktarını artırarak, çocukların güvenli alanlarda oynayabilmelerini sağlamak ve yetişkinlerin de dinlenebilecekleri alanları kente kazandırmak olarak açıkladı.

20 aylık süre zarfında toplam 60 bin metrekare yeşil alanın beldeye kazandırıldığını kaydeden Yücesoy, bu yöndeki çalışmaların aralıksız süreceğini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2005 Cumartesi 13:28:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?