2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Yüreği engel tanımıyor

Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Atayurt Beldesi Hal Tesisleri'nde ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlayan doğuştan engelli İdris Uysal, Kaymakamlık'ın başlattığı "Kendi Üniversiteni Kendin Yap" kampanyasına 100 YTL bağış yaptı.

İlçeye üniversite yapılması için Silifke Kaymakamlığı tarafından başlatılan kampanyaya, ilçedeki işadamları, Belediye Başkanları, bürokratlar, oda, dernek ve sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, resmi daire müdürleri ve esnaflar tarafından katkı sağlandı.

Şu anda kullanılmayan DSİ Tesisleri içerisindeki Kayraktepe Barajı lojmanlarında yapılması planlanan üniversite için en anlamlı bağış, Atayurt Beldesi Hal Tesisleri'nde geçimini ayakkabı boyacılığı yaparak sağlayan doğuştan engelli İdris Uysal'dan geldi. Bir ayakkabıyı 50 Ykr'ye boyayan Uysal, kurulması planlanan üniversite için 100 YTL yardımda bulundu. Silifke'ye üniversite kurulmasını çok istediğini söyleyen Uysal, "Belki benim sağladığım katkı çok değil ama gücüm ancak bu kadarına yetiyor. Dileğim üniversitenin bir an önce kurulup hizmete açılması ve bölgemize öğrencilerin gelmesidir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 14:46:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?