18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Havada 'Bakan' var

Mersin'in Gözne Beldesi'nde yapılan Yayla Turizmi Çalıştayı'nın açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Mersin'i en yakın zamanda turizm bölgesi ilan edeceklerini söyledi. Bakan Koç, turistin gelmesi için alt yapı, konaklama tesisi ve temizliğin olmazsa olmaz koşullar olduğunu belirtti.

Yayla Turizmi Çalıştayı'nın ardından Mersin'i, Aydıncık İlçesi'ne kadar helikopterle havadan gezen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, öğle saatlerinde Mersin Valisi Atilla Osmançelebioğlu'nu makamında ziyaret etti. Mersin'e şu ana kadar ilçeleriyle beraber 5 trilyon 513 milyar lira gönderdiklerini ifade eden Bakan Koç, Mersin-Adana arasında, özellikle de Tarsus bölgesinde yeni turizm alanlarının tahsisini yapacaklarını bildirdi. Koç, "Bu bölgeyi de turizme açmamız gerekir. Alt yapısı tamamlanırsa yatak sayısı Antalya'dan aşağı kalmaz" dedi.

Ortadoğu'nun, Türkiye'yi turistlerin Avrupa'ya dağıtım merkezi olarak gördüğünü anlatan Atilla Koç, bu çerçevede İsrail, Mısır, Suriye gibi ülkelere feribot seferlerinin çok önemli olduğunu kaydetti.

Ziyarette Mersin'e bir havaalanı yapılması konusu da gündeme gelirken, Vali Atilla Osmançelebioğlu, "Ulaştırma Bakanı'nın ziyareti sırasında, Adana Havaalanı'nın uluslararası olmadığını düşündüğüm için Baharlı Havaalanı'nı gündeme getirmiştim. Ama bakan Adana-Mersin arasına hızlı tren projesini hayata geçireceklerini anlattı. Bu proje İskenderun-Taşucu arasını kapsarsa kentimiz için çok daha iyi olur" diyerek, Bakan Atilla Koç'tan destek istedi.

Hızlı trenin maliyet olarak 10-20 hava alanı değerinde olduğunu dile getiren Bakan Koç ise, Baharlı'nın gayet ideal olduğunu belirtti. Kumkuyu'ya yapılması planlanan stor havaalanı için de destek istenmesi üzerine Koç, "O bölgeyi turizm bölgesi yapacağız. Belki kendi ihtiyacını kendisi doğurur" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, "turizm" denilince denizin temizliğinin birinci sırada geldiğini belirterek, Mersin'de bir an önce kanalizasyon sorununun çözülmesi gerektiğini söyledi.

Mersin Valisi Atilla Osmançelebioğlu'nu ziyaretinin ardından Tarihi Mersin Evleri'ni gezen Bakan Atilla Koç, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı makamında ziyaret etti. Bakan Koç'a kentin sorunları hakkında kısa bir bilgi veren Özcan, merkezde nüfusu 715 bin civarında olan Mersin'in çok hızlı büyüyen ve istikbali olan bir kent olduğunu kaydetti. "Mersin için koyacağınız bütün projelerde müdürlüğünüz gibi çalışırız" diyen Özcan, Atatürk Parkı içinde 2 bin kişilik bir açık hava tiyatrosu yaptıklarını, ancak bunun çok yetersiz olduğunu ifade ederek, bakandan 5 bin ya da 10 bin kişilik açık hava tiyatrosu yapılması için destek istedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ise, turizmde bir kentin alt yapısının çok önemli olduğunu belirterek, öncelikle denizi temiz tutacak arıtma tesisi sorununun çözülmesini, bu çerçevede alt yapı konusunda bakanlık olarak yardımcı olacağını kaydetti. Turistin gelmesi için alt yapı, konaklama tesisi ve temizliğin olmazsa olmaz koşullar olduğunu vurgulayan Kültür ve Turizm Bakanı Koç, "'Turizm' denilince denizin temizliği birinci sırada gelir. Mersin kıyılarında şimdi otel yok ama yapılınca çok daha fazla sorun yaratır. Bir kentte alt yapı olması deniz temizliği, konaklama ve turistin oraya gelmesi demektir. Turizm budur" diye konuştu.

Başkan Özcan'ın Mersin'in turizm bölgesi ilan edilmesi ve Başkan Vekili Erol Ertan'ın Kazanlı-Seyhan Turizm Bölgesi'nin hayata geçirilmesi isteklerine de yanıt veren Bakan Koç, Mersin'i en kısa zamanda turizm bölgesi ilan edeceklerini, Kazanlı-Seyhan turizm bölgesi için de 26 Eylül Pazartesi günü Resmi Gazete'de ihale ilanı vereceklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi'ndeki ziyaretinin ardından Tüccarlar Kulübü'nde Mersin turizm sektörünün temsilcileri ile biraraya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, burada da sorunları dinledi.

 Burada da özellikle Mersin'in kanalizasyon sorununu halletmesi gerektiğine işaret eden Koç, "Bunu halletmezsek, Akdeniz çukurunda bu başımıza büyük işler açabilir. Havaalanı meselesinde de hiç umutsuz olmayın. Burayı turizm bölgesi ilan ettiğimizde yatırımlar daha fazla gelecek" şeklinde konuştu.

Bakan Koç, Mersin ziyaretini AK Parti il binasında partililerle özel bir toplantı yaparak noktaladı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 14:48:21
Güncelleme :26 Eylül 2005 Pazartesi 14:52:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erhan kıvrakdal IP: 193.108.213.xxx Tarih : 26.09.2005 16:36:32
mersin limanını işletmesini alan Akfen GRUBUNUN UZMANLIK ALANI HAVAALANI YAPIMI VE İŞLETMECİLİĞİ OLDUĞUNA GÖRE.MERSİN E MUTLAKA YAPILMASI GEREKEN HAVAALANI İÇİN HER TÜRLÜ DESTEĞİ ALMAMIZ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUMTURİZM BAKANI SAYIN ATİLLA KOÇ U KUTLUYORUM...SON DERECE YERİNDE TESBİTLERİ İÇİN...MERSİN İÇİN NELER YAPILMALI 1-AKFEN DESTEKLİ ACİL HAVAALANI 2-ANTALYA MERSİN KARAYOLU 3-ADANA MERSİN HIZLI TRENİ 4-SAYIN MACİT ÖZCAN IN DOĞRUYU GÖREREK ÖNCE ATIKSU ARITMA TESİSİ KURARAK KUMLU SAHİLLERİ YOK ETMEDEN PEYZAJ VE IŞIKLANDIRMA YAPILMASI ....ÇÜNKÜ SIFIR NOKTADAN DENİZE GİRMEK İSTİYORUZ.TIPKI ALANYADAKİ GİBİ... 5-GÖZNE VE DİĞER YAKIN YAYLALIKLARIN KENTLE BÜTÜNLEŞTİRECEK DENİZE DİK YOLLARIN AÇILMASI 6-MENDIREKLERİN ETRAFININ DÜZENLENEREK DENİZİN İÇİNE DOĞRU REKRASYON ALANLARININ YAPILMASI......