28
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Arıcılık kursu sona erdi

Mersin'de Erdemli İlçesi Tarım Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi'nin birlikte düzenlediği 10 günlük Temel Arıcılık Kursu sona erdi.

İlçe Tarım Müdürlüğü'nde düzenlenen törende 75 kursiyere bitirme belgeleri verildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Doğru yaptığı konuşmada, Halk Eğitim Merkezi tarafından merkez ve köylerde açılan bilinçli meslek edindirme kurslarına herkesin katılması gerektiğini söyleyerek, "Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı kurslardan istifade edelim. Halk Eğitim Merkezi'nin insanlara hizmet etme alanında sınır yoktur. Bugün arıcılık kursuna katıldınız, bundan sonra da başka kurslara katılın. Bizim amacımız insanlarımıza hizmet etmektir" dedi.

İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun ise, Türkiye'nin AB'ye girme sürecinde olduğunu belirterek, "AB sürecine girdiğimiz şu günlerde bilgiye, teknolojiye ve belgeye çok önem veriliyor. AB artık bilgi ve belge toplumu istiyor. Bu nedenle de her meslek sahibi mutlaka belge almak ve bilgisini günün şartlarına uygun olarak geliştirmek zorunda. Arıcılık kursuna katılarak elde ettiğiniz bilgileri kağıt üzerinde bırakmayın, ailenize, bölgenize aktararak ülke ekonomisine katkı sağlayarak sürdürün" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 16:56:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?