3
Haziran
2024
Pazertesi
SPOR

İşte minderin efendisi

Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı Hacıalanı Köyü'nde Erdemli Belediyesi tarafından düzenlenen 19. Geleneksel 30 Ağustos Zafer Bayramı Karakucak Güreşleri ve Şenlikleri'nde başpehlivanlığı Adana bölgesinden Mithat Birer kazandı.

450 güreşçinin katıldığı güreşlerde başpehlivanlığı Adana bölgesinden Mithat Birer kazanırken, başaltında Tokat bölgesinden Oğuzhan Uzun birinci oldu. Güreşlerde dereceye giren güreşçiyere toplam 3 bin YTL para ödülü, madalya ve çeşitli hediyeler verildi. Güreş ağalığı için yapılan ihaleyi ise 10 bin YTL ile Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı kazandı.

Erdemli Belediye Başkanı Musa Mutlu, güreşlerin yapıldığı alana aynı anda en az 10 ekibin birden güreş tutabileceği yeni bir yer yapacaklarını söyledi. Mutlu, ata sporu güreşin yaygınlaştırılması ve özellikle de gençlerin ilgilerini bu yöne çekmek amacıyla güreş eğitim merkezi kurmak için çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

AKP Mersin Milletvekili Ali Er ise, Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmak isteyenlerin hiç boş durmadığını belirterek, "Böylesi bayramlarla milli şahlanışı yeniden canlandıran milletimizi ve devletimizi kimse yıkamaz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2005 Çarşamba 17:40:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa SARI IP: 212.175.167.xxx Tarih : 2.09.2005 07:38:59
Hacıalanı yaylasındaki karakucak güreşlerini en iyi şekilde organize derek, Atasporumuz Güreşe büyük destekler veren Erdemli Belediye Başkanı Sayın Musa MUTLU Bey başta olmak üzere, bu etkinliklere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Türk Milletinin kendi özkültürü olan güreş erdemlide gördüğü ilgiyi şayet her il ve ilçede görmüş olsa güreş branşında hiçbir zaman sırtımız yere gelmez.saygılarımla...