22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ
MUT

Kayısı döviz kazandırıyor

Mersin'in Mut ilçesinden Rusya'ya günlük 50 ton kayısı ihracatı yapıldığı bildirildi. 

Kayısı ambalajlama tesisinde incelemelerde bulunan Kaymakam Osman Yenidoğan, Özel İdare Müdürlüğü'nün katkılarıyla yapılan tesis ek binasının en geç 2008 yılı başlarında hizmete açılacağını belirtti. Ek binanın toplam maliyetinin 70 bin YTL olduğunu vurgulayan Yenidoğan, "Ambalajlama işleri soğuk hava deposunda yapıldığından, kapılar mecburen açılıyor. Bundan dolayı da meyvenin soğumasına zarar veriliyor. Biz de soğuk hava deposunun bahçesine ek bina yapımı için çalışma başlattık. Şu an son aşamaya gelindi. Tesiste şu an 80'e yakın işçi çalışıyor, ek binanın bitmesiyle bu rakam 100'ü bulacak. Bina, en geç 2008 yılı başlarında hizmete açılacak" dedi. 


Soğuk hava deposunda faaliyette bulunan 3 ayrı ihracatçının kayısı ambalajlama çalışmalarını inceleyen Yenidoğan, ihracatçılardan, bundan sonra kayısı kutularına "Mut kayısısı" yazısını da eklemelerini istedi. 


Kaymakam Yenidoğan'ın teklifini uygun bulduklarını ve "Mut kayısısı" yazısını ekleyeceklerini ifade eden ihracatçılar da, ilçeden Rusya'ya günlük yaklaşık 50 ton kayısı ihraç edildiğini belirttiler.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2007 Cuma 22:38:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?