18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Çiftçilere kaliteli ürün semineri

Mersin'in Silifke İlçesi'ne bağlı Atayurt Beldesi'nde, çiftçilere kaliteli ürün konusunda seminer verildi.
Atayurt Belediyesi Düğün Salonu'ndaki seminere çiftçilerin yanı sıra hal esnafı, zirai ilaç bayileri, İlçe Tarım Müdürlüğü teknik elemanları katıldı.
Seminerin açış konuşmasını yapan Atayurt Belediye Başkanı Kadir Ural, hedeflerinin kaliteli ürün üretip, Avrupa ve iç piyasaya ulaştırmak olduğunu belirterek, "Bunun için el birliği yapmalıyız ve yapacağız. Öncelikle hedefimiz üretilen ürünleri kontrol altında tutup, üretilen mallarda hiçbir sorun yaşanmamasını sağlamaktır. Kaliteli ürüne kaliteli para verilir. Bizim amacımız da kaliteli ürün elde etmek. '10 lira fazla para kazanacağım' diye ürününe fazla ilaç verip, daha fazla ürün elde etmek düşüncesiyle binlerce üreticimizin ekmeğiyle oynamaya kimsenin hakkı yoktur" dedi.
Atayurt'un üretilen ürünler konusunda merkez olduğuna dikkat çeken Ural, "Atayurt merkez ise, alım yapacak tüccar geldiğinde sadece domates değil, istediği her türlü ürünü alabilsin. Tüccarlarımızın kafasından 'Atuyurt'a gittiğim zaman sadece domates alabilirim, başka bir şey yok. Bunun için de gitmeye gerek yok' düşüncesini kaldırmalıyız. Bunun için de sadece 'Domates para etti' diye domates üretimine değil, değişik ürünlere yönelmemiz ve bu ürünleri de üretmemiz gerekir" diye konuştu.
"Atayurt'un ismini bir kalite yapıp tüm Türkiye'ye ve Avrupa'ya duyurmalıyız" diyen Atayurt Belediye Başkanı Kadir Ural, şöyle konuştu:
"Ürettiğimiz ürünleri Avrupa piyasasına ve Türkiye'nin iç piyasasına ulaştırmak için elimizden geleni yapacağız. Atayurt'ta herşey var ama ne ihracatçı ned e tüccar bunu bilmiyor. Yaptığımız toplantılarla, basın ve internet yoluyla bunu duyurma çabası içerisindeyiz. Önümüzdeki yıllarda da bunların meyvelerini alacağız."
Başkan Ural'ın konuşmasının ardından söz alan İlçe Tarım Müdürlüğü teknik elemanları, gıda güvenliği, ürünlerde kalite belgesi ve önemi, tüketilen ürünlerin içeriği, tarım ilaçlarının yanlış ve bilinçsizce kullanılması sonucu ortaya çıkan olumsuzluklar ve bu olumsuzlukların getirdiği zararlar, ilaçlama aletlerinin bilinçli bir şekilde kullanılması konusunda teknik bilgi verdi.
.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 11:17:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?