23
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Çoban vekilden itiraf

Silifke - Karaman yolunda incelemelerde bulunan AK Parti Mersin Milletvekili Ali Er, aba giyip, çift kırma av tüfeği kuşanarak çoban oldu. Toroslar'ın zirvesinde gazetecilere çoban kıyafetleri ile poz veren Ali Er, "Ben de zamanında buralarda çok gezdim ve hayvan otlattım" dedi.

AK Parti Silifke İlçe Başkanı Ercan Yüksel, ilçe yönetimi ve bazı köy muhtarları ile birlikte Silifke'nin Kırobası köyü ile Karaman arasındaki yol ve Karaman ile Silifke'yi birbirine bağlayan köprüde yapılan alt yapı çalışmalarını inceleyen Milletvekili Ali Er, Toroslar'ın zirvesinde Karaman - Silifke sınırındaki alanda keçi ve koyun otlatan çobanları da ziyaret etti. Öğle istirahatı yapan çobanlarla bir süre sohbet eden Er, çobanlara ait abayı giyip, çift kırma av tüfeğini kuşanarak çoban oldu.

Giydiği aba ve kuşandığı av tüfeğiyle gazetecilere poz veren Er, "Çocukluğum hep Toroslar'ın zirvesinde geçti. Ben de zamanında buralarda çok gezdim ve hayvan otlattım. Şu anda da çocukluk yılların aklıma geldi. Bir Yörük çocuğu olarak bu hayatı yaşadığım için burada çobanlarımızın ne kadar zor şartlar altında olduklarını biliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 18:20:18
Güncelleme :18 Ekim 2005 Salı 12:39:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?