18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Çiftçiye 40 bin zeytin fidanı

Mersin'in Silifke İlçesi'nde, İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından çiftçilere 40 bin adet zeytin fidanı dağıtıldı.

Tarıma Destek Projesi kapsamında, çiftçileri zeytin yetiştiriciliğine teşvik etmek amacıyla İl Özel İdare bütçesinden alınarak ilçeye tahsis edilen 40 bin adet Gemlik cinsi zeytin fidanı, İlçe Tarım Müdürlüğü'nce İmambekirli, Nuru, Senir, Kargıcak, Evkafçiftliği, Keben, Sabak, Kurtuluş, Sökün, Çeltikçi, Bahçe, Burunucu Köylüleri ile Atayurt, Atakent, Narlıkuyu ve Taşucu Beldeleri'nde çiftçilere dağıtıldı.

İlçe Tarım Müdürlüğü, fidan dağıtımında kargaşa yaşanmaması için özel tedbirler aldı. Fidan alacak çitçiler, önce alacakları fidanın parasını ödedi, ardından fidanın sayısını belirten fişlerle sırasıyla fidanlarını teslim aldı.

Fidan dağıtımını yapan İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, "İl Özel İdaresi ödeneklerinden il genelinde tarıma destek amacıyla fidan alımı yaptı ve ilçelerin talepleri doğrultusunda dağıtım yapıldı. Bursa'dan alınan zeytin fidanlarından 40 bin adedi ilçemize geldi ve biz de dağıtımını yaptık. Bu fidanlar Gemlik çeşidi olup, sulanabilir arazilerde yetiştirilir. Normal fiyatı 4 YTL'nin üzerinde olan zeytin fidanını çiftçilerimize, Özel İdare destekli olduğu için 1.5 YTL'den verdik. Amaç, çiftçinin daha fazla fidan dikmesini sağlamak. Dağıtılan fidanlarla çiftçilerimizin talebi tamamen karşılandı" dedi.

Yetkililer, dağıtılan fidanların çiftçiler tarafından en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini de kaydetti.

Ayrıca 5 dekarlık zeytin fidanı diken çiftçiler, Doğrudan Gelir Desteği'ne müracaat ettilerse fidan başına 1 YTL, dekar başına da 30 YTL destekleme alacak. Çiftçilerin desteklemeden faydalanmak için 31 Aralık tarihine kadar müracaat etmeleri gerekiyor.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 14:45:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?