1
Haziran
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Üreticiler sorunlarını anlattı

CHP Narenciye Komisyonu, Mersin'in Silifke İlçesi'nde üreticilerin sorunlarını dinledi.

CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol başkanlığındaki 15 milletvekilinden oluşan komisyon, narenciye üreticileriyle Silifke-Taşucu Karayolu üzerindeki Limoncular Kahvehanesi'nde biraraya geldi. Limon üreticilerine hitap eden CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, oy istemeye gelmediklerini belirterek, "Biz seçim istiyoruz, ancak Tayyip kaçıyor. Silifke tarımla iç içe bir ilçe. AK Parti Hükümeti iktidara geldiğinden bu yana mazota, gübreye ilaca sürekli zam oldu ve tarım girdileri yükseldi. Yetiştirilen bütün ürünlerin değeri ise bir önceki senenin değerini bulamadı. Bu bir çöküştür, bu büyük bir imdat işaretidir, bir yok oluşu bize haber veren meçhul bir olaydır. CHP olarak tarım ve hayvancılık alanında gözyaşı döken, alın teri döken köylümüzün durumunun kötüye gitmesi bizi üzer. Türkiye'de tarım ölürse bu memleket yok olur. Ülkenin ayağa kalkması, öbür milletler arasında bağımsız cesur bir dış politika izleyebilmesi, içeride huzurlu olabilmesi için ekonomik bağımsızlığın gerçekleşmesi için tarımın ayağa kalkması gerekir. Tarım ayağa kalkmalı ki köylü mutlu olmalı ki diğer nüfus da ülkeye yatırım yapabilsin" dedi.

Narenciyedeki feryadın yangın haline geldiğini ifade eden Anadol, "Narenciyeyle ilgili yangın Aydın'da başlamış, Hatay'a kadar yayılmış ve her yer cayır cayır yanıyor. Bu yangını söndürmek lazım. Narenciye sorunlarını araştırma önergesi verdik, gündemin en alt sırasında bekliyor. Ankara'ya gider gitmez 'Bunu en ön sıraya alın' diye Meclis Danışma Kurulu'nu toplayacağız. Bunu Meclis'te tartışacağız ve bütün vatandaşlarımızın görmesini sağlayacağız" diye konuştu.

Limon üreticileri ise yaşadıkları sorunları dile getirerek çözüm üretilmesini istedi.
Çiftçilerin sorunlarını dinleyen milletvekilleri, bütün sorunları tek tek not alarak Meclis'te gündeme getireceklerini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2006 Salı 17:02:28
Güncelleme :31 Ocak 2006 Salı 17:18:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?