23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

İşten çıkarılınca kendini yakmak istedi!

Mersin'in Silifke İlçesi'nde işten çıkarılan bir kişi, eşi ve 3 çocuğunun önünde üzerine benzin dökerek kendini yakmak istedi. Yere döktüğü benzini ateşe veren şahıs, kendini yakmak istediği sırada polis tarafından etkisiz hale getirildi.

Silifke Devlet Hastanesi'nin temizlik işlerini yürüten Fatih Temizlik Şirketi'nde 2 yıl çalıştıktan sonra işten çıkarılan Tamer Fişek (34), eşi Aysun ve 4, 6 ve 8 yaşlarındaki çocukları ile birlikte hastane önüne geldi. Eşi ve çocuklarının gözleri önünde yanında getirdiği bir bidon benzini üzerine döken Tamer Fişek, kendini yakma tehdidinde bulundu. "Açım, 3 çocuğum var. Bunlar bana yapılır mı?" diyen Fişek, "Bir dediğinizi iki etmedim. Çok çalıştım. Çok çalıştığım için mi beni çıkardınız? Niye beni işten çıkardınız. Ben bunları hak etmedim. Ben çocuklarımı şimdi neyle geçindireceğim?" diye bağırdı.

Daha sonra yere döktüğü benzini ateşe veren Tamer Fişek, üzerine döktüğü benzini de yakmak isterken hastane polisi tarafından engellendi. Üzerine döktüğü benzinden dolayı vücudunda birinci dereçe yanık oluşan Tamer Fişek, Mersin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Eylemci işçinin eşi Aysun Fişek de, eşinin işten çıkarılış nedenini öğrenmek için gittiği hastanenin müdür odasında kendisine tokat atıldığını ileri sürdü.

Silifke Devlet Hastanesi Başhekimi Yurdaer Özmen ise, işçi çıkarma kararını Fatih Temizlik Şirketi'nin aldığını belirterek, "İşten çıkarılan şahısla görüştüm. 'Biraz bekleyin tekrar işçi alımı olacak, buralarda sizi değerlendireceğim' dedim. Kendilerine her zaman sahip çıktım. Bu olay bizim dışımızda gerçekleşmiştir. İşçi çıkartılması konusunda siyasi bir boyutun olup olmadığını bilmiyorum. Kendisini yakmak isteyen şahsın eşinin müdür odasında kimden nasıl, ne biçimde tokat yediğini bilmiyorum. Konu ile ilgili soruşturma başlatacağız. Şahsın birinci sınıf yanıkla ilk tedavisini yaptık ve herşeye karşılık Mersin Devlet Hastanesi'ne gönderdik" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 18:39:06
Güncelleme :4 Eylül 2005 Pazar 11:52:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?