18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Bu festival şiire doyuracak

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde 4.'sü düzenlenen Uluslararası Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları için tüm hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türk kültürünün temel taşlarından halk şiirini daha iyi anlamak amacıyla Uluslararası 4. Karacaoğlan Tarsus Şelale Akşamları'nı düzenlediklerini belirterek, etkinliğin 4 gün süreceğini kaydetti.

Tarsus'un tarihteki kültür merkezi niteliğine yeniden liderlik kazandırdıklarını dile getiren Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Bölgemizde ve ülkemizde yeni bir merkez haline gelmek, bu yeni yüzüyle de dünya turizm sektöründen daha fazla pay almak temel hedeflerimizden birisidir. Bu etkinliğimizle de belediyemizin düzenlemiş olduğu kültürel faaliyetler hizmet zinciridir.

Etkinliğin 1. günü 21 Eylül 2005 Çarşamba günü Azerbaycan'dan gelen yazarlar ve Tarsuslu şairler yer alacak. Şiir severler, programımıza davetli şairlerle imza saatinde buluşarak şairlerin imzalı kitaplarını alabilecektir. Aynı faaliyet etkinliğin 2. günü de 22 Eylül 2005 Perşembe günü düzenlenecektir. 2. gün ise, yurt dışından ve Türkiye'den gelen şair ve yazarlara yer vereceğiz. 3. gün ise yurt dışından ve Türkiye'den gelen aşıklar sazlarıyla sözleriyle izleyicileri coşturacak.

Etkinliğimizin son günü olan 24 Eylül Cumartesi günü Çukurovalı aşıklar sahne alacak. Etkinliğimiz Şelale Aile Bahçesi'nde yapılacak ve programlar saat 19.00'da başlayacak. Halkımızdan pek çok hemşehrimizin şiir sanatına duyduğu ilgiyi biliyoruz. Bu bağlamda Uluslararası 4. Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları'na yurt dışı ve Türkiye'den yaklaşık 60 sanatçı katılacaktır" dedi.

Her kesimden şiir dostlarını etkinliğe davet ettiklerini belirten Kocamaz, özellikle şiire meraklı öğretmenleri ve öğrencileri şairlerle buluşturacaklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 15:24:44
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 15:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?