18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Şiir Akşamı'nda duygu seli

Mersin'in Tarsus İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları'nda, konuklar okunan şiirlerle duygulu anlar yaşadı. Program, seçici kurul tarafından Türk dünyasına katkılarından dolayı bilim adamlarına ödül verilmesiyle başladı. Milli ve manevi duyguların öne çıktığı Şiir Akşamları'nda tüm katılımcılara teşekkür eden Vali Osmançelebioğlu, "Kültürümüze sahip çıkanlara teşekkür ediyorum. Burada Türk dünyasının ünlü şairleriyle buluşmak çok güzel bir duygu. İnşallah etkinlik Türk dünyasının kaynaşmasına ve birleşmesine vesile olur" dedi.

Karabüklü Şair Nursen Kurban'ın okuduğu "Babam" adlı şiirde Mersin Valisi Atilla Osmançelebioğlu'nun gözlerinin dolduğu gözlenirken, etkinliğe Kerkük'ten katılan Şair - Yazar Şemsettin Kuzeci'nin, "Kerkük Ağlıyor" adlı şiiri izleyenlerden büyük alkış aldı. 13 şair ve yazara, Karacaoğlan heykeli hediye edilirken, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Şair - Yazar Yavuz Bülent Bakiler ve Türkmenistanlı Şair - Yazar Oraz Yağmur'u 5 adet cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 18:01:18
Güncelleme :9 Ekim 2005 Pazar 11:23:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gülay bayar IP: 85.97.147.xxx Tarih : 27.09.2005 23:51:19
tarsusluyum antalyadan ulasıyorum.o kadar güzelki anlatılamaz.orda olup birbirinden güzel şiirleri ve degerli yazarlarımızı dinlemek icin neleri vermezdim.herşey her zamanki gibi mukembellikler sergilenmiş.