18
Mayıs
2024
Cumartesi
TURİZM

'Karboğazı turizm bölgesi ilan edilsin'

Mersin'in Tarsus İlçesi'ne bağlı Gülek Belde Belediye Başkanı M. Tekin Çelik, eşine ender rastlanan bir cennet mekanı olan Karboğazı'ndaki turizm potansiyelinin mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Çelik, Karboğazı'na mutlaka kayak merkezi yapılması gerektiğini ifade ederek, "Türkiye'nin belki de dünyanın hiçbir yerinde Karboğazı'nda olduğu gibi kış turizmine ve kayak yapmaya elverişli yer yoktur. Turizm potansiyeli olarak mutlaka değerlendirilmelidir. Yetkililerimizin gayretiyle ve sivil toplum kuruluşlarımızın baskısıyla Karboğazı kısa zamanda turizm bölgesi ilan edilmelidir. Yöre insanının buna çok acil ihtiyacı vardır. Buraya yatırım yapacaklara her türlü desteği sağlarız" dedi.

Karboğazı'nın kayak turizmi için Palandöken ve Sarıkamış'tan daha güzel yer ve mekana sahip olduğunu belirten Çelik, "Yurt dışında ve yurt içinde birçok tesis sezonu kapatırken Karboğazı'nda hala 4 - 5 metre kar bulunur. Karboğazı'na gerekli ilgi gösterilirse Türkiye'nin en güzel kayak tesisleri kurulabilir ve burası Palandöken'e rakip bile olur düşüncesindeyim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 11:41:15
Güncelleme :26 Ağustos 2005 Cuma 11:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?