1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

En başarılı muhtarlar belirlendi

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde, Kaymakamlık ve Muhtarlar Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen "En Başarılı Muhtar Yarışması" sonuçlandı. Yarışma sonunda Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Muhammet Kaçar, en başarılı muhtar seçildi.

Tarsus Belediyesi Nikah Salonu'nda yapılan ödül törenine, Tarsus Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Coşkun Sel, İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Alp Alkan ve mahalle muhtarları katıldı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Daniyel Mercan, muhtarların sorunlarına değinerek, "Muhtarlar, zor şartlar altında mahallesine hizmet etmeye çalışıyor. Çoğu muhtarımızın işlemlerini yerini getirecek bir büroları dahi bulunmuyor. Çoğu baraka diyebileceğimiz ve Tarsus'a yakışmayan yerlerde mahalleliye hizmet vermeye çalışıyor. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise Türkiye idari mekanizması içinde muhtarların önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, "Muhtarların her şeyden önce iyi organize olmaları şarttır. Muhtarın kendi mahalle ve köyüne duyarsız kalması halinde sorunlara çözüm üretemeyeceği gibi gelişmeyi engellemiş olur" şeklinde konuştu.
Kaymakam Abdulhamit Erguvan da daha iyi hizmet üretmek amacıyla düzenledikleri yarışmanın amacına ulaştığını kaydetti.

Komisyon değerlendirmesi sonucunda Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Muhammet Kaçar 1., Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Hakkı Alkaş 2., Yeni Mahalle Muhtarı Kenan Pehlivancılık 3. en başarılı muhtar seçilirken, Şahin Mahalle Muhtarı Hüseyin Aydın kurumlar arası ilişki ve gayretli çalışmalarından, Ferahimşalvuz Mahalle Muhtarı Mustafa Boz tertipli ve düzenli olmasından, Tozkoparan Mahalle Muhtarı Ali Osman Baran da eğitim ve sağlığa verdiği önemden dolayı teşvik ödülüne layık görüldü.

Dereceye giren muhtarlara, Tarsus Belediyesi tarafından Atatürk portresi işlenmiş mini halı hediye edildi.

.
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 17:54:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?