24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Eski misyoner, misyonerliğe karşı dernek kurdu

Tarsus Uluslararası Protestan Kilisesi Başpapazı'yken tekrar İslamiyet'i seçen İlker Çınar, Siyasi Misyonerliğe Karşı Güç Birliği Derneği'ni kurdu.

Tarsus Kaymakamlığı Dernekler Masası Şefi Gültekin Gümüş'ten "Alındı Belgesi" alan İlker Çınar, misyonerlere karşı bir dernek altında mücadele edeceğini ifade etti. 2005 Ocak ayında İslamiyet'e dönen İlker Çınar, "Vatanımız, milletimiz, bayrağımız ve inancımız üzerinde kötü emelleri olan ve dış gizli servislerce, küresel emperyalist ülkelerce desteklenen siyasi misyonerlere karşı mücadele edeceğiz. Ülkemizde misyonerlerin din amaçlı değil, ülkemizi bölmek amacıyla yapılan siyasi misyonerlik hareketlerine karşı halkı bilgilendirmek, dernek, sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacıyla kuruldu. Bu dernek, akademisyenler, yazarlar, duyarlı halk tarafından Türkiye genelinde destekleniyor. Dernek, siyasi misyonerlikle mücadele eden diğer ülkelere de danışmanlık hizmeti verecektir" dedi.

Her kesimde misyonerlere karşı mücadele edilmesini isteyen İlker Çınar, ülke üzerinde oynanan oyunları bozmak istediğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 15:12:03
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 15:18:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?