18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Lokantacılar sertifikalandı

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde, Lokanta ve Restoranların Rehabilitesi Projesi kapsamında düzenlenen 1. etap eğitim seminerleri uygulamalı olarak devam ediyor.

Tarsus'u Kalkındırma, Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği ile Tarsus Belediyesi Yerel Gündem 21 Kent Meclisi tarafından hazırlanan Lokanta ve Restoranların Rehabilitesi Projesi çerçevesinde, Anadolu Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Servis ve Bar Eğitmeni Nadire Yaman tarafından yemekhane işletmecisi ve restoran şeflerine uygulamalı eğitim verdi. Yaman, restoran ve lokantalarda iç mekanların, masa, sandalye, masa örtüsü ve zeminin hijyenik olarak temizliği, servis elemanlarının temizliği, servis yapılırken nelere dikkat edileceği ve servis aletlerinin temizliği ile hijyenik bakım konusunda detaylı bilgiler sundu. İnsan sağlığıyla oynanmamasını isteyen Yaman, "Sizler insanlara hizmet eden birer elemansınız. Çalıştığınız ortam her zaman temiz olmalıdır" dedi.

Yerel Gündem 21'in, Tarsus'ta yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve çevrecilik bilincinin geliştirilmesi için daha önceden hazırladığı projenin kabul edilmesinden sonra ilçedeki lokanta ve restoran işletmecilerini eğitime tabi tuttuklarını belirten Yerel Gündem 21 Kent Meclisi Genel Sekteri Gönen Mirici, amaçlarının üretici aynı zamanda tüketici olan işletmelerin daha sağlıklı hizmet ve üretim yapmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Eğitim sonunda kursiyerlere, stiker ve katılım belgeleri ile en iyi işletmecilere plaket verileceğini belirten Mirici, 1. etap eğitim ve uygulama seminerlerinin 23 Ekim 2005 Cuma günü sona ereceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 14:42:04
Güncelleme :26 Ağustos 2005 Cuma 15:35:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?