2
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

Semt pazarlarındaki denetimler sıklaştı

Mersin'in Tarsus İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, semt pazarlarında denetimlerini artırdı. Öğretmenler ve Kavaklı Semt Pazarı'nı denetleyen zabıta ekipleri, vatandaşların sebze ve meyveleri seçerek alacaklarını, seçtirmeyen esnafın sözleşmesinin iptal edileceğini belirtti.

Tüm semt pazarlarının bundan böyle daha sıkı bir zabıta kontrolünde hizmet vereceği, usule uymayan esnafların pazardan çıkartılacağı ve yerlerine başka esnafların yerleştirileceği kaydedildi. Vatandaşların semt pazarı konusundaki sıkıntılarını dinleyen zabıta ekipleri, Semt Pazarı Yönetmeliği'nin tamamen uygulanabilmesi için vatandaş ve pazarcı esnafının el birliği ile çalışma yapması gerektiğini ifade ederek, semt pazarlarıyla ilgili şikayetlerin derhal zabıtaya bildirilmesini istedi.

Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürü Mahmut Tanrıverdi, semt pazarlarında satışa sunulan sebze ve meyvelerin dizilmesine izin verilmeyeceğini söyledi. Tanrıverdi, semt pazarlarında satışa sunulan sebze ve meyvelerin vatandaşlar tarafından daha rahat seçilebilmesine imkan sağlamak amacıyla tezgahlara dizilmesine izin verilmeyeceğini, 12 Eylül 2005 tarihinden itibaren aksine hareket edenler hakkında cezai işlem uygulanacağını kaydetti. Tanrıverdi, pazarcı esnafına konu ile ilgili tebligat gönderildiğini açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2005 Perşembe 12:41:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?