24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Tarım işçilerine yardım

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde, çadırda yaşayan tarım işçilerine Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından gıda yardımı yapılarak, bayram şekeri dağıtıldı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mustafa Anteplioğlu başkanlığındaki 5 kişilik heyet, Çiçekli ve Çağdaş köyleri arasında kurdukları çadırlarda yaşayan 64 aileye, Kaymakam Abdulhamit Erguvan'ın talimatıyla gıda malzemeleri ve bayram şekeri dağıttı. Dün akşam 20.00-24.00 saatleri arasında gerçekleştirilen dağıtım, imza karşılığı yapıldı.

Ramazan ayı nedeniyle Tarsus'ta 10 bin aileye gıda yardımı dağıttıklarını belirten Vakıf Müdürü Mustafa Anteplioğlu, zor şartlarda hayat mücadelesi veren tarım işçilerini de unutmadıklarını söyledi. Tarım işçilerine, bayram şekeri ile birlikte Kaymakam Abdulhamit Erguvan'ın bayram kartını veren Anteplioğlu,

"Çeşitli illerden gelen tarım işçilerini yaşadıkları yerde tespit ettik. Çok zor şartlar altında hayatlarını sürdüren bu insanlarımıza daha önceden değişik yardımlar yaptık. Bugün de tespit ettiğimiz 64 aileye yağ, şeker, makarna, sabun, mercimek, pirinç, zeytin gıda paketiyle birlikte bayram şekeri verdik. Sayın Kaymakamımız Abdulhamit Erguvan'ın talimatlarıyla yardımlarımız devam edecektir. Amacımız devletin şefkatlı elinin her yerde olduğunu ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu göstermektir" dedi.

Gıda yardımı alan 50 yaşındaki Halil Demircan adlı tarım işçisi ise, Şanlıurfa'dan 7 ay önce Tarsus'a çalışmak üzere geldiklerini, devletten her zaman destek gördüklerini belirterek, "Allah devletimize zeval vermesin. Devletimiz daha önce de bize çeşitli yardımlar yapmıştı" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 11:55:32
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 12:00:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?