6
Mayıs
2024
Pazertesi
TARSUS - MERSİN

Ayşe Mirici


Mersin’in Tarsus İlçesi’nde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na (TSKGV) 150 dönüm arazi bağışlayan yaşlı kadına madalya ve plaket verildi.

Tarsus Kaymakamlığı’nın toplantı salonunda düzenlenen törene, Kaymakam Necmi Kurt, Garnizon Komutanı Yarbay Ahmet Evci, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, TSKGV yetkilisi emekli Kurmay Albay Levent Kalyon, TSKGV Tarsus Şube yöneticileri ile 83 yaşındaki hayırsever Ayşe Mirici katıldı.

Törende konuşan TSKGV Tarsus Fahri Yardım Komitesi Başkanı Elife Aslan, Ayşe Mirici’nin Tarsus’un Homurlu Köyü, Deveci Musa Mahallesi’ndeki 150 dönüm araziyi bağışlamasından dolayı çok gururlu olduklarını belirtti. Aslan, ’’Bu arsanın bizim için maddi değerinin yanında manevi değeri de çok yüksek. Bunun için değerli büyüğümüz Ayşe Mirici’ye çok teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Arsayı bağışlayan Ayşe Mirici’ye genel merkezden gönderilen madalyayı takan ve beratını takdim eden TSKGV Temsilcisi Levent Kalyon ise TSKGV’nin 6 bin vakıftan sadece özel bir kanunla kurulan tek vakıf olduğuna dikkat çekerek, "Vakfın amacı, Milli Harp Sanayii’nin gelişmesine katkıda bulunmak ve TSK’yı maddi ve manevi açıdan güçlü kılmaktır’’ diye konuştu. Türk halkının vakfa güvenerek bağışlarda bulunmasının kendilerin son derece gururlandırdığını dile getiren Kalyon, Ayşe Mirici’nin diğer insanlara da örnek olmasını diledi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar