30
Mayıs
2024
Perşembe
DÜZİÇİ - OSMANİYE

Düziçi'nde akraba evliliği semineri

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde akraba evliliklerinin nedenleri ve sakıncaları konulu bir seminer düzenlendi.

Çukurova Üniversitesi'nden Prof. Dr. Osman Demirhan, Sosyolog Dr. Nuray Coşkun ile Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Uzmanı Dr. Dursun Ayan’ın konuşmacı olarak katıldığı seminer, Düziçi Anadolu Öğretmen Lisesi salonunda yapıldı.

İlçede görev yapan doktor, öğretmen, din görevlisi ile mahalle ve köy muhtarlarının katıldığı seminerde konuşan Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Uzmanı Dr. Dursun Ayan, "Akraba evlilikleri genelde, ailenin mal varlığının dışarıya çıkmaması veya yabancıya gitmemesi konularında ebeveynler tarafından sık tercih edilen yollardan biridir" dedi.

Türkiye’de akraba evliliğinden dolayı özürlü doğum oranının yüzde 2,5 civarlarında olduğunu kaydeden Ayan, "Akraba evliliklerinin önüne geçilebilmesi için eğitimcilerin okullarda, camiler de imamlar, köy ve mahallelerde muhtarlarının vereceği bilgiler doğrultusunda önlenebilecek konudur" diye konuştu.

Seminere Osmaniye İl Sağlık Müdürü Mehmet Cingöz, Osmaniye Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ayan, İlçe Emniyet Müdürü Adnan Çetiner’in yanı sıra çok sayıda davetli de katıldı.

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 11:42:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?