24
Mayıs
2024
Cuma
DÜZİÇİ - OSMANİYE

Taş olmayınca demir minare yaptılar

Düziçi'ne bağlı Alibozlu Köyü’nün Dereobası Mahallesi sakinleri, camilerine taş minare yaptıramayınca, çareyi daha ekonomik olduğu için demir minarede buldu.

41 haneli Dereobası Mahallesi sakinleri, 1983 yılında inşa edilen camilerine pahalı olduğu için yıllardır taş minare yaptıramadı.

İmam Ömer Çolak’ın, daha önce görev yaptığı Şanlıurfa’da demirden minare gördüğünü söylemesi üzerine harekete geçen köylüler, aralarında para toplayarak 20 metre uzunluğunda demirden bir minare yaptırdı.

2 bin 500 YTL’ye mal edilen tek şerefeli minare, camiye monte edilirken, köylüler minarelerinin açılışını kurban keserek yaptı. Köylüler, camilerinin minareye kavuşmasını yaklaşık 100 kişiye yemek vererek kutladı. Dereobası Mahallesi’ndeki cami minaresini gören diğer cami cemaatları da aynı minareden yaptırmak için harekete geçti.

Alibozlu Köyü’nün eski Muhtarı Ahmet Budak, camilerine taş minare yaptırmak istediklerini, ancak bu en az 25 bin YTL’ye mal olacağı için yaptıramadıklarını belirterek, "Camimiz 22 yıldır minaresizdi. İmamımıza, ’Bu işin içinden nasıl çıkarız?’ diye sorduk. İmam Ömer Çolak da daha önce görev yaptığı Şanlıurfa’nın bir köyünde demir minare gördüğünü söyledi. Biz de imamla birlikte ilçedeki demir doğrama atölyelerini gezdik ve 20 metre uzunluğundaki bir şerefeli minareyi 2 bin 500 YTL’ye yaptırıp, 1 hafta içerisinde köy camisine monte ettirdik" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 15:46:18
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 12:14:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?