17
Haziran
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Erkekliğe ilk adım

Osmaniye'nin Hasanbeyli İlçesi'nde, kaymakamlık tarafından düzenlenen şölende 60 çocuk sünnet ettirildi. Havuzlu Park'ta düzenlenen sünnet şölenine, Vali Yardımcısı ve Kaymakam Vekili Arslan Özbey, Belediye Başkanı Yusuf Tozluklu, Emniyet Amiri Mehmet Enkür ile çok sayıda davetli katıldı.

Vali Yardımcısı ve Hasanbeyli Kaymakam Vekili Arslan Özbey, sünnet şölenini okullar açılmadan gerçekleştirdiklerini belirterek, "Sünnet şöleni bu yavrularımızın erkekliğe ilk adım atışlarıdır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı katkısıyla gerçekleştirdiğimiz bu şölen, Belediye Başkanımızın da dediği gibi bundan sonra geleneksel hale getirilecektir. Bunun dışında turizm merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Hasanbeyli ilçemiz, artık ilimiz dışında da adını duyuracaktır" dedi.

Sünnet olan çocukların ailelerine kömür ve gıda yardımı yapılacağını, ayrıca çocukların okul masraflarının karşılanacağını ifade eden Özbey, üniversiteye girmeye hak kazanan başarılı öğrencilere de öğrenim bursu verileceğini kaydetti.

Daha sonra Vali Yardımcısı Arslan Özbey ve Belediye Başkanı Yusuf Tozluklu, sünnet olan çocuklara kirvelik yaptı ve Cumhuriyet altını taktı. 60 çocuğun sünnet edildiği şölen kapsamında konser düzenlenirken, Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği üyeleri tarafından da şiirler okundu.

Bu arada, Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görevli polisler tarafından halka meyve suyu, çikolata ve pasta dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2005 Çarşamba 13:01:33
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 12:27:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?