23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM
Belediye Sayfaları

Sıra organlarına geldi

Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde 10 yıl önce Burger (Budam) hastalığına yakalanan Mehmet Kocabaş'ın (46) santim santim kesilen vücudu organlara kadar dayandı. Ayak parmaklarında başlayan budam hastalağı zamanla ilerlerince ayak parmakları kesilen Kocabaş'ın hastalığı belli bir süre iyileşme göstermiş.

Geçtiğimiz yıl tekrar başgösteren hastalık Kocabaş'ın son ameliyatını olmasına sebep olmuş. Herhangi bir sağlık güvencesinin bulunmadığını yeşil kartla tedavi olmaya çalıştığını söyleyen Kocabaş, "Maddi imkanlarımız iyi değil. Kaymakamlığımızın verdiği kömür ve 3 aydan 3 aya aldığım 340 YTL ile geçimimizi sağlamaya çalışıyorum" dedi.

Çocuklarının eğitim masraflarını karşılamak amacıyla yaz aylarında Bolu'ya fındık toplamaya gittiğini söyleyen Mehmet Kocabaş, "Ben kendi derdime düştüm. Çocuklarıma gerektiği gibi bakamıyorum. Babalık vazifemi yerine getirememenin ezikliğini yaşıyorum. Bu dünya imtihan dünyası. Hastalığımın yanı sıra çocuklarımın da böyle sıkıntı yaşaması beni çok üzüyor. Onların gerekli eğitimi alarak hayatlarını kurtarmaları tek hayalim. Doktorlar artık kesilecek yerin kalmadı. Sıkı perhiz yapman lazım aksi halde hastalık organlara bulaşırsa ölümün olur dediler. Beklemekten başka yapacak bir şey yok. Üstelik birde şeker çıktı. Doktorlar akciğere zarar veriri düşüncesiyle ilaç kullanmamı yasakladı" şeklinde konuştu.

Maddi gelirinin olmadığını ifade eden Kocabaş, "Yardımseverlerin desteği ile bir ekmek yiyiyoruz. Sağolsun kaymakamlığımız bize sahip çıkıyor. Yakacak yardımı yapılıyor. Komşularımızın da desteği ile hayat mücademizi sürdürüyoruz" dedi.

Kocasının başından bir an olsun ayrılmayan Ayşe Kocabaş ise "Kocamın hastalığı karşısında bende günden güne eriyorum. 10 yıl içerisinde kocam gözlerimin önünde santim santim kesildi. Dayanacak gücüm kalmadı. Hastalığın verdiği ağrıları tutunca karşısında dayanamıyorum" diye konuştu.


.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 10:46:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?