4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

ARSLAN: AĞRI, EMİN ELLERDE

 Ak Parti İl Başkanı Hasan ARSLAN, KENTHABER'e konuştu.


Başkanım kısaca kendinizden bahseder misiniz? Hasan Arslan? Özel hayatta nasıl birisidir? Bize anlatır mısınız?

1967 yılında Ağrı merkez Ballıbostan köyünde doğdum. 

Sağlık Eğitim.enstitüsü ve işletme fakültesi mezunuyum.

19 Yıl çeşitli kademelerde görev yaptım.

Son olarak Atatürk Üniversitesinde öğretim elemanı olarak görev yapmakta iken 2006 yılında Ak Parti’de aktif siyaset hayatıma başladım. 

Özel hayatımda insanlara yardım etmeyi onlarla hareket etmeyi ve dertlerine çare olmayı kendime ilke edindim. Özel hayatımda önemli, takıntılarım yoktur. Normal herkes ile beşeri münasebetleri iyi olan biri olmaya çalışıyorum. Evli ve 3 Çocuk Babasıyım.

Siyasete ne zaman başladınız ve sizce siyaset nedir?

2006 yılı Ağustos ayında aktif il başkanlığı görevine başladım. Bence siyaset insanlara hizmet sanatıdır. Bu hizmetleri toplumun her kesimine sağlamak üzere projeler üretmek ve bu projeleri merkeze, kabul ettirip ihtiyaç sahibi Ağrı halkına hizmet olarak geri gelmesini sağlamak ve bu süreci halkın menfaatine yönetmektir. Toplumsal faydayı esas alan bir süreç olarak değerlendiriyorum. 

Görevde olduğumuz sürece, halkın menfaatlerini en üst düzeyde tutarak demokratik bir ortamda, herkese eşit mesafede durarak, halkımızın sorunlarını, ihtiyaçlarını karşılamak için siyasetin içindeyim. 

Kapımızın herkese açık olduğu ve herkesin sorunlarını çözmek için bu görevi layıkı ile yapmaya çalışıyorum.

Ağrı’nın en büyük sorunu nedir? Bu konu hakkında neler yapıyorsunuz?

İlimizin en büyük sorunu işsizliktir. 

Bunun için hükümetimiz eğitim sağlık alanında yapmış olduğu yatırımlarla işsizliğe önemli bir çare üretmiştir. Fakat gerek tarım ve hayvancılığın gerekse özel teşebbüslerin ilimizde yatırım yapması için çok önemli teşvikler sağlanmıştır. 

İnşallah önümüzdeki yıllarda işsizlik sorunu giderek yok edilecektir. 

Diğer sorunlar yol, su, eğitim, sağlık gibi öncelikler yüzde doksan oranında Ağrı'da çözülmüştür. Geri kalanı çözülmektedir. İnsanlarımızın eğitim seviyesini yükselterek, ilimizin sorunlarını hep beraber ele alarak çözümleri birlikte bularak, ilimizdeki refah seviyesini yükseltmek öncelikli hedefimizdir.

Şehrin alt yapısı, trafiği gibi konularda yaptığınız çalışmaları öğrenebilir miyiz?

İlimizde geçmiş dönemlerde eksik kalan ve yapılmayan bir çok çalışma biz göreve geldikten sonra hızla ele alınarak bir çok eksik giderilmiştir. Bunların başında İlimizde alt yapı sorunu ile ilgili 90 km kanalizasyon tamamlanmış ve büyük kolektör hattı bitirilmiştir. Trafik akışını rahatlaması için ana caddeleri rahatlatacak yan yollar ve caddeler önümüzdeki dönemde açılacaktır. Bu çalışma bittikten sonra ilimizdeki trafik sorunu da büyük ölçüde çözüme kavuşacaktır. Bir diğer çalışmamızda Şehrin araç park sorununu, çözecek katlı oto park yapım çalışmasına başlanacak olmasıdır.


Başkanım eğitim, sağlık ve istihdam konusunda çalışmalarınız var mı?

Sağlık alanında Ak Parti olarak, önce toplam yatak kapasitesi 400 civarında iken, 175 yataklı devlet hastanesini bitirdik. 2009 sonuna kadar Ağrı merkezde 400 yataklı, Doğubayazıt ilçemizde 150 yataklı, Patnos ilçemizde 150 yataklı, Diyadin ilçemizde 100 yataklı, Tutak ilçemizde 50 yataklı, Hamur ilçemizde 30 yataklı hastanelerimiz bitirilerek 400 yatak olan bu sayı toplam 1500 yatağa çıkacaktır.bu hizmetlerimizle, ilimizde sağlık sorunları büyük ölçüde kalmayacaktır. Doktor ve sağlık personeli sıkıntısı yaşanırken iktidarımızda Doktor, sağlık personelleri alanında da % 300 artış sağlanarak halkımızın sağlık sorunlarını giderdik. En önemlisi limitsiz yeşil kart hizmeti sunduk zengin fakir demeden 18 yaşına kadar tüm vatandaşlarımızın sağlık alanında bedelsiz yararlanmasını sağladık. Eğitim alanında da Ağrı vilayet olduktan sonra 2002 yılına kadar toplam derslik sayısı 1700 iken bizim iktidarımız döneminde 2009 yılı sonuna kadar yaptığımız ve yapacağımız yeni derslik sayısı 2250 bulacaktır.derslik sayısını artırarak eğitimi kargaşadan kurtardık. Buda çocuklarımızı dünya standardında öğrenci sayısı ile dersliklere kavuşması anlamına gelir. tüm okullarımıza iletişim teknolojisi yararlanması için ücretsiz internet ağı bağlandı. Bununla birlikte okullarımızda BT sınıfları oluşturuldu. Özel eğitime muhtaç olan çocuklarımız için rehabilitasyon merkezlerinin açılmasına hükümetimiz 2002 yılında itibaren teşvik edip özel okulların açılması sağlanmıştır.

Üniversite kampüsümüz ne zaman faaliyette geçecektir?

Ak parti hükümetimiz 2007 yılında aldığı kararla Ağrı ilimize üniversite kurma kararı almıştır. IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen tarafından yaptırılacak, 100 milyon dolara mal olacak İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin inşaatı için hazırlıklar tamamlanmıştır. Yaklaşık 2 bin 500 dönüm alan üzerine kurulacak olan ve iki yılda tamamlanacak olan üniversitenin temeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından önümüzdeki günlerde atılacak. Yaklaşık 2 bin dönüm üzerine Rektörlük, fakülte binaları ve otoparkların oluşturulacağı kampüste, 500 dönümlük alana da spor tesisleri, lojman ve kültür merkezi inşa edilecek. Ormanlık alanlarında düşünüldüğü projenin iki yıl içinde tamamlanması hedefleniyor. .Saygı değer iş adamımız İbrahim Çeçen beyin tüm kampüsün yapılmasını üstlenmiştir. Raktörlük binamızın ve fen edebiyat binamızın temeli atılmıştır. İnşallah 2009 yılında bütün binamız bitecektir. Böylelikle İbrahim Çeçen Üniversitesi ağrılımıza kazandırılacaktır.

Üniversitemiz halkımıza hayırlı uğurlu olsun.Böylece bizim iktidarımızda büyük bir özlem olan üniversitede ilimize kazandırılacaktır.

Ağrı’da kimsesiz çocuklara yönelik çalışmalarınız var mı?

Ağrı Yetiştirme Yurdunda bulunan çocuklarımızın daha iyi şartlarda yetişmeleri için bulundukları ortam Kadın ve aileden sorumlusu Devlet Bakanı Av. Nimet Çubukçu tarafından yenilenerek uygun şartlara kavuşturulmuştur. Buradaki çocuklarımızın bulunduğu ortamın aile ortamı gibi olması çocukların okul ve psikolojik durumları, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Metin Ürgün tarafından yakından takip edilmekte ve gerekenler büyük bir fedakarlıkla yapılmaktadır. Bizlerde bu çocuklarımıza sahip çıkarak, ziyaretlerimizde onlarla yemek yiyerek sıkıntıları ile yakından ilgilenmekteyiz. Onlara bir aile ortamı oluşturarak kendi evlatlarımız gibi görerek yetişmelerine katkıda bulunmaktayız. Bundan sonraki süreçte 0 - 12 yaş arası kız ve erkek çocuklarımız için ve 13 – 18 yaş arasındaki kız çocuklarımız için sevgi evleri aralık ayında faaliyete geçirilecek ve ilimize yeni bir huzur evi kazandırılacaktır. Bu konu üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Ve gereken tüm çalışmalar yapılmaktadır.

Ailelerine destek olmak için çalıştırılan çocuklar hakkında ne düşünüyorsunuz?

İktidarımızda okul yaşına gelmiş fakat imkansızlıklardan dolayı ailelerine yardım etmek için çalışan çocukları okula kazandırmak için, kız çocuklarımızın okumasını sağlamak için ayda 45,00 Ytl erkek çocuklarımıza 37,00 Ytl destek sağladık. Ayrıca İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün sosyal uzmanları tarafından belirlenen yardıma muhtaç çocuklara da iki çocuğa kadar 190.00 Ytl yardım yapılmaktadır. Ayrıca öğrencilerimizi Başbakanlık bursu altında 159 Ytl yardım sağladık ve Sosyal Yardımlaşma vakfınca da öğrenci ve ailelerini desteklemekteyiz. Bundan sonrada çalışmalarımız artarak devam edecektir.

Şiddete uğrayan kadınlar ve genç kızlarımız hakkında düşünceleriniz nelerdir? Bu konu hakkında çalışmanız var mı?

Bu konu önemle üzerinde durulması ve Türkiye genelinde ele alınması gereken bir konu olarak görüyoruz. İlimizde Şiddete uğrayan kadın ve genç kızlarımız için önümüzdeki dönem sığınma evleri açılacaktır. Ve bu sıkıntılar nedeniyle okula gönderilmeyen kızların okula gitmeleri için gereken çalışmaları yapmaktayız. Bu konuyla alakalı çalışmalar devam etmektedir.

4 yıllık AK Parti belediye hizmetlerine nasıl bakıyorsunuz Ağrı’da? Geçmiş dönemi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ak parti belediyesi son 4 yılda yapmış olduğu 90 km kanalizasyon, 5 bin metre kilit marka döşeme yol ve su şebekesi ile üst donatım alanlarında ise yapılan park ve bahçeler bizden önceki 2 belediye dönemi kadar hizmet yapmamıştır. Fakat çarpık kentleşme maalesef yeterince sergileyememektedir. İnşallah uygulamaya koyduğumuz kentsel dönüşüm programı ile Ağrı ilimiz modern bir kent görünümüne kavuşacaktır. Belediyemiz 50 yıldır çözüm bulunamayan fatih mahallesinde bulunan belediye çöplüğünü Ağrı Merkeze bağlı Aşağı Küpkıran Köyünde ki küpkıran dağında yapmış olduğu Katı atık çöp depolama tesisini faaliyete geçirerek, ilin çöplüğünü buraya taşıyarak çözüm bulmuştur. Eski çöp alanı da yeşil anan olarak kullanılacaktır.

Başkanım 2. yılınızı doldurdunuz. Kısaca bize bu 2 yılı değerlendirir misiniz?

İl başkanı olduğum iki yıllık süreçte halkımızın istekleri doğrultusunda merkezi hükümetimizle ilimize gelen ve gelecek olan hizmetleri ve projeleri ürettik, projelerin bir an önce bitmesi için millet vekillerimizle ve yerel bürokrasi ile sıkı temasa geçilerek halkımızın sorunlarına çare ve çözümler bulduk.Belli başlı projelerimiz şöyledir şehir merkezini ahırlardan kurtarma projesi, organik tarım ve hayvancığı yaygınlaştırılması ve gelişmesi ile ilgili örnek köylerin oluşturulması projesi, ilimizde hizmet iş göçünün durdurulmasına yönelik merkezi idarede müdahale projeler istihdamının sağlanmasına dair projeler üretilmiş bu konuda gerekli birimlerden destek alınmıştır. Gerek Ağrı Valisi Mehmet ÇETİN gerek Ankara’daki merkezi yönetim bu konuya gerekli hasiyeti göstermiştir.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, fakir vatandaşlarımız için ne kadar kurtarıcı oluyor, sizce fakir halkımızın isteklerine yeterince cevap verebiliyor mu?

Dul, yetim, yaşlı,sakat,özürlü ve çalışamayacak durumdaki vatandaşlarımız için kurtarıcı olduğunu düşünüyorum.buradaki amaç zaten bu durumda olan vatandaşlarımızı tesbit edip onlara gerekli yardımları ulaştırmaktır. Fakir vatandaşlarımızın sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yaptıktan sonra oluşturulan komisyonlar durumlarını yerinde tesbit ederek durumu gerçekten belirttikleri gibi olanlara kira, eğitim, Sağlık, yiyecek, giyecek, burs, yakacak yardımları yapılmaktadır ve yapılmaya devam edilecektir.

Vatandaşın sorunlarını dinlemeye zaman ayırdığınız belli günler var mı?

İl teşkilatımız vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyip çözüme kavuşturmak adına her gün açıktır. Bir yandan da köy ve ilçe ziyaretleriyle vatandaşlarımızın sorunları dinlenmektedir.

Başkanım sizce Ağrı’nın sorunlarını gerekli mercilerde dile getirip çözüm alabiliyor musunuz? 

Tamamıyla, en ufak sorunlar dahil yasal çerçevede olabilirlik noktasında çözmeye çalışıyoruz.


 Yaklaşan yerel seçimler hakkında neler düşünüyorsunuz? Ak Parti geçmiş dönemdeki seçim başarısını tekrar gösterebilecek mi?

Elbette.2002 yılında yüzde 17, 2004’te yüzde 34. 2007 de yüzde 63 oranında çıkış trendini yakaladık. 



İnşallah 2009’da da yüzde yetmişlerde başarılı bir sonuçla karşılamayı düşünmekteyiz.

Halkımızın desteğiyle başarımızın daha da yükseleceğini düşünüyoruz

Ağrı’nın Türkiye’deki Vizyonu nedir?

Bizim iktidarımızdan önce Ağrı Türkiye’de tampon bölge ve sürgün yeri olarak bilinmekteydi. Fakat Ak Parti iktidarı döneminde ilimiz gerek turizm sektöründe , ekonomisi, sağlık alnındaki yatırımları, eğitime verdiği önem ile hak ettiği vizyona kavuşup yaşanılabilir bir yer haline getirilmiştir.

Başkanım, son olarak Kenthaber okuyucularına ve Türk Kamuoyuna iletmek istedikleriniz nelerdir ?

Ülkemizin ve ilimizin geleceği için Ak Partimizin Türk siyaset hayatında vereceği çok şey var.Bu manada ülkemizin ihtiyaç duyduğu tüm alanlardaki gereksinimlere cevap verecek güce ve iradeye sahiptir. Çocuklarımızın geleceği için Ak Parti var olmalıdır inşallah halka hizmet şiarıyla yola çıkıp ve halk odaklı hizmet anlayışında yoluna devam edecektir.

Teşekkür ederim Sayın Başkan, zaman ayırdığınız ve sorularımızı içtenlikle yanıtladığınız için.

Ben teşekkür ederim. Internet Medyasının yayıncı kuruluşlarını Ağrı'da görmekten, Ağrı'yla ilgileniyor olmalarından dolayı, ben size teşekkür ederim. Kenthaber'e özel olarak teşekkür ediyorum. Sağolsunlar.

Size de teşekkür ederim Recep Bey, ilimize medyanın ilgisi ve desteğini sağlama konusunda çabalarınızdan dolayı...
 

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 11:02:31
Güncelleme :20 Kasım 2008 Perşembe 15:36:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Veysel ERCAN IP: 88.226.71.xxx Tarih : 23.11.2008 01:41:31

Eleştiri yapan arkadaşları anlamaktan güçlük çekiyorum 6 yıl önce Ağrı ve köylerinin durumuna bakıp öyle eleştirsinler ve vicdanların sorsunlar şimdi yapılan tüm hizmetleri ayakta alkışlamalıyız unutmamalısınız üniversite,yollar,su,hastahaneler,okullar daha neler neler BEYLER DİKKAT BU HİZMETLERİ göremediğiniz için şaşıyorum.sayin il başkanı başarılarınızın devamını diliyoruz.


Mehmet OZKARADENIZ IP: 88.250.103.xxx Tarih : 21.11.2008 21:16:23

Merhabalar, Öncelikle ağrı vatandaşı değilim ağrının sosyal faliyetleri hakkında pekte bilgim yok ama ümit ediyorumki sayın başkan seçim öncesi vaatlerindeki projelerini hayata geçirsin. Şimdiye kedar izlediğim AKP politikası ve hizmet çerçevesi oldukça başarılı. ümit ediyorumki ağrının sosyal sorunları halkın istediği konumda olsun. Sayın Recep Beye böyle bir haber yayınından dolayı ve sayın başkanın açıklamalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. NOT: Bu Ülkenin Yönetimi, Bu Ülke İçin Can Veren Şehitlerin Arkasına Geçip Onların Adını Kullanarak Siyaset Yapan sahtekar Milliyetçi Kılığındaki Siyasetçilere Kalacak Kadar Bunamadı. Saygılarımla; Mehmet OZKARADENIZ


duman IP: 81.215.62.xxx Tarih : 23.11.2008 22:24:10

Sayın başkanım biz ağrıya genç kültürlü ve proje üreten bir belediye başkanı istiyoruz. ne para babası olsun nede eli sopalı


yolcu IP: 88.227.35.xxx Tarih : 23.11.2008 13:44:51

SAYIN BAŞKANIM BİZ SİZİNLE GURUR DUYUYORUZ.GERÇEKTEN BU MEMLEKETİN SİZE İHTİYACI VAR.ALLAHIN İZNİYLE SİZİ BELEDİYE BAŞKANI OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ.ASLINDA BELEDİYE BAŞKANLIĞIDA SİZ 10 NUMARA BÜYÜK GELİYORSUNUZ AMA UNUTMAYINIZ Kİ BAŞBAKANDA BELEDİYEDEN GEÇTİ VE BU HALKINDA SİZE İHTİYACI VAR .SİZİDE ÇOK YAKIN Bİ TARİHTE BU ÜLKENİNİN BAŞBAKANI OLCAĞINIZDAN HİÇ ŞÜPE DUYMUYORUM.SİZDE O KAABİLİYET VE BAŞARIYI GÖRÜYORUM.ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN


m_f_a IP: 81.215.62.xxx Tarih : 23.11.2008 22:34:53

sayın başaknım siz ağrının kaderini değiştirebilecek tek insansınız.bunu tün ağrı biliyor ve inanıyorum ki ağrıyı 1 yıl içerisinde inşa edeceksiniz sizi belediyeye başkan olrak bekliyoruz.şimdiden ağrıya hayırlı olsun.


Erkan Kaya IP: 88.224.188.xxx Tarih : 20.11.2008 21:40:00

Değerli Başkanımızı, Belediye Başkanı olarak görmek istiyoruz.


mehmet can IP: 88.231.165.xxx Tarih : 25.11.2008 22:55:37

SELAM KIYMETLI KENT HABER OKURLARI BEN AĞRI İL BAŞKANININ BEYANINI OKUDUKTAN SONRA YORUMLAMADAN BU HİZMETLERİN YAPILIP YAPILMADIĞINI HALKA SORDUM,KURUMLARA SORDUM DÜŞÜNDÜM VE SONRA YAZDIM.HEPSİ DOĞRU AÇIKLAMALARI.AK PARTI HÜKÜMETİNİ TEBRİK EDİYORUM.ELEŞTİRİ SAHİPLERİDE ÖNCE ARAŞTIRSINLAR SONRA VİCDANLI DAVRANSINLAR.ŞOV VE LAFA GEREK YOK. LÜTFEN HİZMET SAHİPLERİNİDE TEŞEKKUR EDECEK KADAR CESUR OLSUNLAR .SELAMLAR


mehmet kaya IP: 88.226.71.xxx Tarih : 23.11.2008 01:54:35

başkan bey bizler size inanıyoruz ve güvenıyoruz.ağrıda inşallah sayenizde hizmetler dahada hızlanacak.umudumuz sizlersiniz.saygılarımla


Ali duman IP: 88.231.165.xxx Tarih : 25.11.2008 23:49:49

BEN AĞRIDAN AYRILALI 7 YIL OLDU O ZAMANKİ AĞRI VE KÖYLERİ ÇOK KÖTÜYDÜ.SON OLARAK BU YAZ KÖYÜME GELDİM YOLU YAPILMIŞ,OKULU YAPILMIŞ,HERKESİN YEŞİL KARTI OLMUŞ,AĞRIYA KADAR DÜBLE YOLLARIN OLDUĞUNU GÖRDÜM.BUNUN İÇİN SAYIN BAŞKAN SENİ VE PARTİNİ ALKIŞLIYORUM. OLUMSUZ ELEŞTIRILEREDE ALDIRMA YOLUNUZ AÇIK OLSUN AĞRI KAZANSIN.İSTANBULDAN SONSUZ SELAMLAR


şükrü barlak IP: 78.160.159.xxx Tarih : 20.11.2008 21:54:11

eğer her gelen bu kadar nutuk değilde iş yapsa bügün ağrı kaldırmlaında arabalar değilde insanlar geçerdi ki ağrı insanı bunu hak etmediği gibi hak etiği değeri dahi bulamıyor ayrı bir dert ki bugun ağrı beledediyesi bir meydana mudahale etmekten aciz keze ağrı siyasetçiside aynı durumda buda bir dahaki seçimde ağrılıların sandığa giderken bir yerine 3 düşünmelerine sebep olmalı olmak zorunda artık kimse akrabaya oy vermez vermez neden çünkü ağrı insanı kendisine değer veren siyasetçiyi seçecek lütfen ağrıya sahip çıkalım


furkan kartal IP: 88.226.71.xxx Tarih : 23.11.2008 01:29:42

kıymetlı il başkanım başarılarınızı duyuyoruz taktir ediyoruz inşalla belediyeyede başkan olursanız başarınızın devamını buradada göstereceğinize eminiz.tek parti ak parti


Bulut Ateş IP: 85.102.76.xxx Tarih : 20.11.2008 22:09:19

www.sesliyurtay.com herkesi siteye bekliyoruz BuLuT_34


sezgin IP: 88.232.211.xxx Tarih : 23.11.2008 15:55:55

başkanım göreve geldiğiniz günden beri gercekten çok güzel çalışmalarınızı gördük inşallah belediye başkanı aday olursanız bizde size desteklerimizi vereceğiz başarınızın devamını diliyorum


ferhat baydar IP: 88.227.106.xxx Tarih : 20.11.2008 21:58:36

Yaptığınız hizmetlerden dolayı sizleri kutluyorum.Bu ülke Akp döneminde çağ atlamıştır.Bunu bir eğitimci olarak yazıyorum Başarılarınızın devamın dilerim


erdal ucar IP: 88.224.190.xxx Tarih : 20.11.2008 21:55:15

Sayın Recep ÇİRİK başarılarınızın devamını diliyom haberlerinizi büyük bi keyifle takip ediyoruz agrı halkı adına size kocaman tşkler diliyom


ilyas pelit IP: 78.160.179.xxx Tarih : 20.11.2008 12:37:05

yok ya bak hele ağrı da sağlık sorunu kalmamışmış en küçük bir kesikte bile hastaları erzuruma yolluyorlar. her sene basite kaçtığı için yollardaki kilit taşları söküp yeniden yapmak marifet mi ha soruyorum size sayın başkan yaptığınız yollarda su patlakları oluyor ve yollar su içinde kalıyor. neymiş alt yapı sorunu azalmışmış. cumhuriyet caddesinde bile patlak var zahmet edip bakmıyorsunuz siz önce çöpleri toplayın.sanki çok şey yapmışlarda birde pişmiş kelle gibi geçip röportaj veriyorlar. ağrı size bunun hesabını verecek.


ateş IP: 88.226.177.xxx Tarih : 26.11.2008 10:22:50

sayın başkanım ben sizi çok iyi tanırım hatta öğrencinizim ama sizi siyaset arenasında görmek çok hoşuma gitti diyemem siz eğitim alanında daha büyük işlere imza atardınız neyse ben şunu istiyorum artık ağrılı olarak sırtımızdan kimsenin faydalanmasını istemiyoruz istiyoruzki biz doğunun incisi olalım dünyanın en büyük gümrüklerinden birine sahibiz bunu değerlendirelim ülkenin en büyük dağına sahibiz,ve daha nice değerlere sahibiz buraya gelen yabancıların bundan başka caddeniz yokmu sözlerini yemek istemiyoruz bırakalım kim hak ettiği yerdeyse orda kalsın unutmayınkı bu halk yeniliklere her zaman açıktır yapılmaz diye bir şey yoktur ha yapmamak ayrı


feyzullah aksak IP: 88.226.71.xxx Tarih : 23.11.2008 02:02:41

Sayın il başkanı Hasan ARSLAN sizi ve hükümetinizi çok başarılı buluyorum ağrımıza yapacağınız çok şey mevcuttur.Allah yardımcınız olsun.


Mustafa AYDIN IP: 81.215.62.xxx Tarih : 24.11.2008 09:08:24

Sayın Başkan ve partisi Ağrı' ya ne yapmış sormak isterim. Ağrı her geçen gün daha büyük köy olma yolunda. Daha geçen gün açıklanan yaşanabilir iller sıralamsında sonuncu olduğunu ne çabuk unuttunuz. Bence gerçekleri yazalım, gerçekleri konuşalım. Her gördüğümüzü alkışlarsak sonumuz belli. Bence Sayın başkan da Partisi de Ağrı' da tek bir çivi bile çakmamış ve Ağrı tarihinin en başarısız dönemine imza atmışlardır. Bu başarı ise kendilerini kutluyorum, yok eğer başarısızlıksa lütfen bu işi elinize yüzünüze bulaştırmadan yapabilecek birilerine bırakın. Ağrı o zaman size minnettar kalacaktır. Saygılarımla.


fırat aslan IP: 78.186.70.xxx Tarih : 23.11.2008 21:01:28

başkan süpersin


GERÇEK AĞRI SEVDALISI IP: 81.215.62.xxx Tarih : 25.11.2008 12:58:31

Sayın kenthaber yonetimi. Dun bu haber için yorum yazdım anacak yayınlanmadı. Gunahınızı almak istemem ancak sanki Hasan ASLAN ı öven yorumları yayınlayıp diğerlerine sansür uyguluyormuşsunuz gibi geldi bana. İnşallah yanılıyorum. Çünkü habercilik anlayışı gereği objektif olmanız ve tarafsız olmanız gerekiyor. Herkesin fikrine saygı duyuyorum. Her Ağrılı gibi ben de bir Ağrı sevdalısıyım. Ancak Ağrı nın son yıllardaki durumu beni kahretmektedir. AKP hükumeti tüm Türkiye yi şantiye alanına dönüştürmesine rağmen Ağrı da br hareket yok. Sayın İl Başkanı da hükumetin İl Başkanı olarak bu durumun baş sorumlusu. Hemşehrilerimiz sayın ASLAN a hesap sormak yerine alkışlamaktadırlar. Ne diye alkışlıyorlar anlamış da değilim. Ağrı yı bilmeyen biri bu yorumları okursa Sayın ASLAN ın savaş kaznmış bir komutan ya da Ağrı ya çok büyük yatırımlar yapmış bir işadamı, siyasetçi veya bürokrat oldularını sanacaklar. ALLAH aşkına Hasan ASLAN Ağrı ya ne yaptı bugüne kadar. Kendi kendimizi ve halkımızı kandırmayalım. Hasan ASLAN Belediye Başkanı olursa eminim Sayın Ekrem AKTAŞ ı mumla arıycaz. Saygılarımla..


ÜLKÜCÜ IP: 78.187.45.xxx Tarih : 24.11.2008 18:29:50

sevgili okurlar sayın Hasan ARSLAN gibi başarılı ve dürüst insanları barındırmazlar Ağrı da bir ŞOWMEN var oda tüm ağrıya yeter artar bile elinden gelse tüm ağrıyı bir makarnaya satmaz mı hasan gardaşımız böyle şowmenlerle tek başına mücadele edemez gelin bir olalım pir olalım CEMAL KAYA ya bu memleketi teslim etmeyeliM aha benden demesi hamurdan aşşağısı nasıl yasaksa diğer taraflarada bırakmayalım HASAN GARDAŞIMIZA YÜCE MEVLAM YARDIM ETSİN İNŞALLAH BİZİ ŞOWMENLERDEN GURTARIR


habip yıldız IP: 88.226.71.xxx Tarih : 23.11.2008 01:24:16

sayın başkanım sizi tebrik hükümetiniz ülkemiz için çok önemlı yaptığı hizmetleri görmemek nankörlük olur.Sizin bir akademisyen olduğunuzu duydum bir eğitimci olarak ilimize daha çok hizmet yapacağınaza eminim.çalışmalarınızın devamını diliyoruz.