2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

Tezek dumanı zehirledi

Ağrı'da yaşayan Özmen ailesinin felçli kızlarının süt isteği üzerine satın aldıkları inekleri, sobadan sızan tezek dumanından zehirlenerek telef oldu.

Kazım Karabekir Mahallesi Beşevler semtinde ikamet eden 9 fertli Özmen ailesi, felçli kızları Leyla Özmen'in isteği üzerine, oğullarının yaz tatillerinde çobanlık yaparak kazandığı parayla inek satın aldı. Aile, 4 ay önce aldıkları hayvanların kışın gelmesiyle birlikte geceleri soğuktan üşümemesi ve hasta olmamaları için ahıra soba kurdu. Dün akşam yine sobada tezek yakan aile, Sabah karşılaştığı manzarayla büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Sabah ahıra girdiklerinde hayvanların sobadan yere düşen ve üzerinden hala dumanlar sızan tezek parçaları nedeniyle zehirlenip öldüklerini fark ettiklerinin anlatan anne Makbule Özmen, "15 yaşındaki oğlum yazın köye giderek çobanlık yaptı. Orada kazandığı parayla inek aldık. İnek almamızı hasta kızım istedi. Ona süt vermek, kalan sütü de satıp Evin bütçesine katkı sağlamak istiyorduk. Hasta kızıma süt vermek için aldığımız inekler akşam sobadan sızan dumanla zehirlendi. Ahırdaki tüm hayvanlarımız öldü. Sadece 3 tavuğum sağlam kaldı. Şimdi ne yapacağız bilmiyorum. Hasta kızım ineklerimizin öldüğünü duyduğunda saatlerce ağladı. Ağlamaktan gözleri şişti" dedi.

Kızının konuşamadığını ve yürüyemediğini söyleyen Özmen, "5 yıl önce kızım aniden, 'Başım ağrıyor' dedi. Daha sonra havale geçirdi ve felç oldu. Kızım destek almadan ayağa kalkamıyor, yürüyemiyor. Kendi kendine hiç bir şey yapamıyor. Söylediğimiz şeyleri anlıyor ancak bize cevap veremiyor, konuşamıyor. İnekleri kızım istedi diye aldık, ona her istediğinde süt vermek için. İnekleri biraz besledikten sonra satıp kızımı tedavi ettirmek için İstanbul'a götürecektim. Durumumuz yok. Artık kızımı nasıl İstanbul'a götüreceğim bilmiyorum. Kızımın eskisi gibi koşmasını, yürümesini istiyorum. Allah rızası için hayırseverlerden kızıma yardım etmelerini istiyorum" şeklinde konuştu.

Özmen ailesinin oturduğu Evin ise 5 yıl önce Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılarak aileye verildiği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2014 Perşembe 15:11:37
Güncelleme :20 Şubat 2014 Perşembe 15:14:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?