5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

"TRT Şeş yeterli değildir"

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, Ağrı'da vatandaşlara hitap etti.

Doğubeyazıt ilçesinde yapılan mitingin ardından Diyadin ve Taşlıçay ilçelerinde halkla bir araya gelen Türk, Ağrı'nın Erzurum Caddesi üzerinde halka hitap etti. Ahmet Türk, 29 Mart yerel seçimlerinin kendileri için büyük önem taşıdığını, bu nedenle var güçleri ile çalışmaları gerektiğini söyledi. Konuşmasında AK Parti'yi eleştiren ve son zamanlarda gerçekleşen Kürt açılımının asıl mimarının DTP olduğunu savunan Türk, "Geçtiğimiz günlerde Meclis'te anadilimde, yani Kürtçe konuştum, beni linç etmeye çalıştılar. TRT Şeş bizim için önemlidir, ama yeterli değildir" dedi.

29 Mart yerel seçimlerinin kendileri için 'Var veya yok olma' mücadelesi kadar önemli olduğunu söyleyen Türk, "Bu seçim bizim için çok önemlidir. Bu konuda hepinizin belediye başkan adayları kadar çalışıp gezmesi gerekiyor. Hani kapı kapı dolaşarak oy isteyenler var ya, işte onların kirlerini, dağıttıkları çamaşır makineleri bile temizleyemez" dedi.

Yaklaşık 1 saat boyunca halka hitap eden Ahmet Türk, konuşmasının ardından Eleşkirt ilçesine geçti. Mitinge DTP Eş Başkanı Ahmet Türk, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, Muş Milletvekili Sırrı Sakık, eski Ağrı Belediye Başkanı Hüseyin Yılmaz, Ağrı merkez ve ilçe belediye başkan adayları katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 22:30:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Turan Beyaztaş IP: 88.232.23.xxx Tarih : 6.03.2009 13:30:39

Hiçbir zaman hangi toplum olursa olsun fazla insiyatif tanımayacaksın.