2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

10 kişilik ailenin dramı

SELDE EVLERİNİ KAYBEDEN 10 KİŞİLİK AİLENİN DRAMI

Ağrı'da yaşanan sel felaketinin ardından evleri kullanılamaz hale gelen 10 kişilik Kılıç ailesi, Kızılay'ın verdiği çadırda yaşam mücadelesi veriyor.

Aile reisi babanın iki yıl önce vefat etmesi, geçimlerini sağlayan oğlunun da askerde olması, Fırat Mahallesi Caner Sokak'ta yaşayan aileyi daha da sıkıntıya sokuyor. Yaşanan selde bütün eşyaların kullanılamaz hale geldiğini belirten evin hanımı Sakine Kılıç, gelini Bahar ve nişanlı olan büyük kızı Nurhayat'ın çeyizlerinin çamur yüzünden kullanılamaz hale geldiğini, bazılarını çadır önündeki leğende yıkayarak kurtarmaya çalıştıklarını anlattı.

Olay sonrası gelin ve çocuklarıyla çadırda kaldıklarını söyleyen 52 yaşındaki Sakine Kılıç, kendisinin astım, şeker ve tansiyon hastası olduğunu belirtti. Kılıç, gece evlerini su basınca canlarını zor kurtulduklarını anlatarak, "Evin damına çıkarak kurtarılmayı bekledik. Evimiz ve içindeki eşyalar kullanılamaz hale geldi. Eşim iki sene önce vefat etti. Evin geçimini sağlayan büyük oğlum şu an askerlik görevini yapıyor. Evde elektrikler kesik durumda. Kendim astım, tansiyon ve şeker hastasıyım. Çocuklarımın tüm kitap ve defterleri çamura bulandı. Şu an okula gidemiyorlar. Kızılay'ın verdiği çadırda yaşamaya çalıyoruz. Yetkililerden acilen yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Eşi askerde olan ve kızı Hazal ile birlikte aynı çadırda kalan ailenin gelini Bayar da tüm çeyizlik eşya ve mobilyalarının çamura bulandığını belirterek, "Tüm eşyalarım sular altında kaldı, her şeyim gitti. Hiç bir şeyim kalmadı. Çok zor durumdayız. Eşim asker, bir de 3 yaşında çocuğum var. Yapacak hiçbir şeyimiz kalmadı. Gidecek bir yerimiz yok. Biz devletimizden yardım bekliyoruz. Allah rızası için bize yardım edin" diye konuştu.

Nişanlı olan Nurhayat Kılıç ise bir ay sonra evleneceğini söyledi. El emeği göz nuru ile işlediği tüm çeyizlerinin sular altında kaldığını belirten Nurhayat Kılıç, "Çeyiz sandığım mobilyalarım, eşyalarım kullanılamaz hale geldi. Bu nedenle düğünüm ertelendi. Annem hasta. Babam iki sene önce vefat etti. Evin geçimini sağlayan ağabeyim asker. Mağduriyetten dolayı küçük kardeşlerim okula gidemiyor. Bizim bu halimize bir baksınlar. Bize yardım eli uzatsınlar" dedi.

SELDE EVLERİNİ KAYBEDEN 10 KİŞİLİK AİLENİN DRAMI
SELDE EVLERİNİ KAYBEDEN 10 KİŞİLİK AİLENİN DRAMI
SELDE EVLERİNİ KAYBEDEN 10 KİŞİLİK AİLENİN DRAMI
SELDE EVLERİNİ KAYBEDEN 10 KİŞİLİK AİLENİN DRAMI
SELDE EVLERİNİ KAYBEDEN 10 KİŞİLİK AİLENİN DRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2010 Pazartesi 16:25:04
Güncelleme :17 Mayıs 2010 Pazartesi 17:25:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?