5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

100 liraya satılan kadının dramı

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde 13 yıl önce başlık parası karşılığı kendisinden 18 yaş büyük biriyle evlendirilen kadın, kendisini ve çocuklarını her gün döven, eve alkolik gelen ve çocuklarına hırsızlık yaptıran kocasını terk ederek Ağrı Huzur Evi'ne sığındı.

İlçenin Sürmelikoç köyünde yaşarken, 13 yıl önce 100 lira karşılığında kendisinden 18 yaş büyük olan ve Yozgat'ta yaşayan H.H.A. adlı şahısla evlendirilen H.A. (32) şiddete maruz kaldığı için çocuklarıyla birlikte evinden kaçtı.

İlk önce İstanbul'a giden, orada kimsenin sahip çıkmaması nedeni ile Ağrı'ya geri dönen H.A'ya burada Ağrı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sahip çıktı. Eşinin daha önceden 2 evlilik yaptığını genç yaşta Yozgat'a gelin olarak gittiğini belirten H.A, mutluluğunun çok kısa sürdüğünü söyledi. Eşinin eve sürekli alkollü geldiğini ve kendisine şiddet uyguladığını dile getiren H.A, "Buradaki törelerimizi bildiğim için uzun süre sesimi çıkardım. Çocuklarımın hatırına hep sustum, ancak son zamanlarda çocuklarıma hırsızlık yaptırmaya başlayınca kararımı verdim ve çocuklarımı da yanıma alarak evi terk ettim" dedi.

İlk olarak İstanbul'a giden H.A ve çocukları, burada tutunamayınca yeniden memleketlerine döndüler. Ağrı'da en yakını olan ağabeyinin evine giden H.A, buradan da ayrılarak çareyi Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne başvuru yapmakta buldu. Ağrı Sosyal Hizmetler İl Müdürü Metin Ürgün'ün kendilerine sahip çıkarak Ağrı Huzur Evi'ne yerleştirdiğini ifade eden H.A, "Burası bizim geçici evimiz bunu biliyoruz. Kısa süre içerisinde ev bulup buradan çıkmamız gerekiyor. Ama gidecek hiç bir yerimiz yok. Ne yapacağımı bilmiyorum. Buradaki yetkililer bu konuda bize yardımcı oluyorlar, umarım başımızı sokacağımız bir evimiz olur" dedi.

4 çocuğu bulunan anne H.A, 3 çocuğunun Ağrı Huzur Evi'ne yerleştikten sonra okula başladığını, bunun kendisini ve çocukları oldukça sevindirdiğini vurguladı. Yaşlılarla bir arada olmanın kendilerine keyif verdiğini, çocukların günün büyük bölümünde yaşlılarla oyun oynadığını ifade eden H.A, "Şuan her şey çok güzel ben ve çocuklarım çok mutluyuz. Kocam beni birkaç kez aradı ve dönmemi söyledi ama Yozgat'a gitmeyi aklımdan bile geçirmiyorum. Dava açıp kocamdan boşanacağım. Bundan sonra çocuklarım için yaşayarak onları okutup iyi yerlere gelmelerini istiyorum" dedi.

Annelerine ve kendilerine uygulanan şiddetten dolayı psikolojileri bozulan çocuklar ise uzun süreden sonra rahat uyumanın keyfini yaşıyorlar. Babalarının her gün eve gelerek annelerini dövdüğünü eve yabancı erkekleri getirdiğini belirten G.A, son zamanlarda babalarının kendilerinden hırsızlık yapmalarını istediğini söyledi. Rahat bir ortamda oldukları için oldukça sevinçli olduğunu ifade eden G.A, "Bana babam zorla hırsızlık yaptırıyordu ben yapmayınca sürekli beni dövüyordu. Tanımadığım adamlar evimize geliyordu. Babam sürekli içki içiyordu. Sonunda kaçarak kurtulduk. Şimdi çok mutluyum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 14:35:15
Güncelleme :23 Mayıs 2009 Cumartesi 14:50:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cuma ADIGÜZEL IP: 194.27.48.xxx Tarih : 25.05.2009 17:50:53

Evet gerçekten bu haber doğrudur.Bunun en büyük  nedeni eğitimsizlik ve insanlarımızın kendi bağnazlıklarından kaynaklanmaktadır.İnsanlara hala hayvan gibi değer veriliyor yazık.