5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

11 TIR'ı alev alev yaktılar

Van’ın Çaldıran ilçesi ile Ağrı’nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki 2644 rakımlı Tendürek Geçidi’nde gece yolu kesen PKK’lı teröristler, çok sayıda aracı ateşe vererek yaktı. Teröristler, bir TIR sürücüsünü de yanlarına alarak kaçtılar.

Edinilen bilgilere göre, dün gece saat 21.30 sıralarında Van-Ağrı karayolunun 150. kilometresinde, Gülizar köyüne 2 kilometre uzaklıktaki karayoluna inen teröristler, Tendürek Geçidi’nin zirvesinde önce bir TIR’ı durdurarak yolu ulaşıma kapattılar. Daha sonra Van ve Ağrı istikametlerinden gelen araçların birikmesiyle birlikte sürücü ve yolcuları aşağıya indiren teröristler, herkesi yol kenarındaki çukurda topladıktan sonra 9 TIR, 1 kamyonet ve 1 otomobili ateşe verdiler. Teröristler, Tokatlı olduğu öğrenilen bir TIR sürücüsünü de yanlarına alarak kaçtılar.

Karanlıktan yararlanıp bölgeden kaçarak kurtulan ve bir minibüse binerek Çaldıran ilçe merkezine gelen sürücü ve vatandaşların haber vermesi üzerine olay ortaya çıktı. İran’ın Gürbulak Kapısı’na bağlanan karayolu sabaha kadar ulaşıma kapatılırken, güvenlik gerekçesiyle gece güvenlik güçleri bölgeye sevk edilmedi.

Çaldıran Belediyesi’ne ait bir itfaiye aracı bölgeye gönderilirken, yangının büyüklüğü nedeniyle aracın alevlere yeterince müdahale edemediği öğrenildi.

Araçlardan çıkan alevler sabaha kadar gökyüzüne yükselirken, araçlarda zaman zaman küçük patlamalar meydana geldi. Sabah saat 06.00 sıralarında olay yerine çok sayıda asker ve kurtarma araçları sevk edildi. İtfaiye araçları soğutma çalışması yaptı. Birçoğu yanarak kül olan araçlar yol üzerinden çekilirken, güvenlik güçleri de çevrede inceleme ve araştırma başlattı.

Yol, güvenliğin sağlanmasının ardından kontrollü olarak yeniden ulaşıma açıldı.

Görgü şahidi olan TIR sürücüsü Hıdır Ayın, Mersin’den İran’a yük taşıdıklarını belirterek, “Yolu kesen yaklaşık 10 PKK’lı araçlarımızı durdurup bizi aşağıya indirerek, kenarda bulunan çukura götürdü. Buradan çıkmamamızı, aksi takdirde bizi öldüreceklerini söylediler. Önce araçlara, daha sonra havaya ateş açan teröristler, her iki taraftan gelen araçları ateşe verdiler. Biz karanlıktan istifade edip aşağıya doğru kaçarak bir minibüse bindik ve Çaldıran ilçesine geldik. Teröristler, sadece Tokatlı olduğunu öğrendiğimiz bir TIR sürücüsünü yanlarına alıp götürdüler. Niçin götürdüler, ismi neydi bilmiyoruz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2012 Cuma 15:35:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Metin taşdemir IP: 5.47.75.xxx Tarih : 13.07.2012 10:58:52

 Ekmekleri uğruna gece gündüz demeden şöförlük yapan bu insanların geçim kaynağı olan araçları yakan zihniyet ne olursa olsun alçalmış ve ahlaksız gözü dönmüş bir zihniyettir..peygamberimiz savaş anında orduya verdiği talimat yaşlïlar çoçuklar aymı zamanda  teslim olalar bunun yanında mülüman olanlar ve canlı hayvan ekili alan  vs. Hiçbir şekilde dokunulmayacaktır.şimdi bu pkk lı denen bu insanlar kime zarar veriyorlar garibin fakirin ekmeyine taş koymaktan başka ne yapıyorlar bu hangi inançta var hangi felsefede var bunlara yardım ve yaltakcïlık yapanlarda aynı suç işlemiş oluyorlar.zalimler için yaşasın cehennem diyoruz.