2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

12 yaşında zirveye çıktılar

12 YAŞINDA AĞRI DAĞI'NIN ZİRVESİNE ÇIKTILAR

Ağrı Valiliği tarafından organize edilen '1. Zafer Tırmanışı' programının iki küçük katılımcısı Slutsky ve Nikulau, Ağrı Dağı'nda zirveye çıkma heyecanını yaşadı.

Ağrı Valiliği Ağrı Dağı 1. Zirve Tırmanışı'na aileleriyle birlikte katılan biri Amerikalı diğeri Rus vatandaşı olan Slutsky Arseniy ve Nikolau Jokol Samuel, 12 yaşında Ağrı Dağı'nda zirveye çıkma heyecanını yaşadı. Dağcılar arasında ilgi odağı olan küçükler hem ailelerinin hem de yerel rehberlerin desteğiyle rahat bir tırmanış gerçekleştirdiklerini söyledi. 30 Ağustos sabahı Ağrı Dağı'ndan aileleriyle birlikte inen tırmanışçılar, akşam saatlerinde Vali Yardımcısı Murat Güven'den sertifikalarını aldı.

Sertifikaları aldıktan sonra toplu fotoğraf çektiren dağcılar, valilikçe yapılan organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kısa sürede tırmanış için izin aldıklarını ve bütün masraflarının karşılandığını söyleyen dağcılar, rehberlerin kendilerine çok iyi davrandığını dile getirdi.

Dağcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Slutsky ve Nikulau ise, valilik tarafından önümüzdeki yıl düzenlenecek olan tırmanışa tekrar katılacaklarını belirtti.

Tırmanışa 38'i yabancı uyruklu olmak üzere 210 dağcı katılmış ve bunlardan 110'u zirve yapmıştı.

12 YAŞINDA AĞRI DAĞI'NIN ZİRVESİNE ÇIKTILAR
12 YAŞINDA AĞRI DAĞI'NIN ZİRVESİNE ÇIKTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 12:36:01
Güncelleme :7 Eylül 2010 Salı 13:33:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?