4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

13 yaşında, 16 işyerini soydu

AĞRI’nın Taşlıçay İlçesi'nde 16 işyerini soyan ve nüfus kaydına göre 13 yaşında olan M.Ç. için Cumhuriyet Savcılığı yaş tespiti istedi.

Taşlıçay’dan Erzurum’a getirilen ve Palandöken Devlet Hastanesi’nde kemik testi yapılan M.Ç., daha sonra Trabzon Adli Tıp Kurumu’na götÜrüldü. Serbest bırakılan M.Ç., yaşının büyük çıkması halinde cezaevine konulacak.


Taşlıçay ilçesi İkinci Sokakta oturan M.Ç., son iki yıl içinde 16 işyerini soydu. Yaptığı her hırsızlık sonrası polis tarafından yakalanan ancak yaşının küçük olması nedeniyle serbest bırakılan M.Ç.’nin uslanmaz tutumu güvenlik görevlilerini canından bezdirdi. Yaptığı eylemlerin artması üzerine Cumhuriyet Savcısı, fiziki olarak büyük gösteren M.Ç.’nin kemik yaşının tesbit edilmesini istedi. Polis memurları tarafından Erzurum’a getirilen ve Palandöken Devlet Hastanesi’nde muayene ettirilen M.Ç. hakkında son kararı Trabzon’daki Adli Tıp Kurumu verecek.

HIRSIZLIK YAPMAYACAĞINA SÖZ VERDİ

Taşlıçay İlçesi'nde hayvancılıkla uğraşan babası H. Ç. tarafından nüfusa geç yazdırıldığını ve 17 yaşında olduğunu söyleyen M.Ç., “İlkokul ikinci sınıftan sonra okula gitmedim. Kötü arkadaşlarım yüzünden birkaç kez hırsızlık yaptım. Yaşım küçük diye bana ceza veremediler. Kendilerine söz verdim, bir daha hırsızlık yapmayacağım. Çünkü cezaevine girmek istemiyorum” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 13:07:55
Güncelleme :24 Ocak 2008 Perşembe 13:12:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?