4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

17 yaralıdan 2'si hayatını kaybetti

Ağrı'da meydana gelen trafik kazasında yaralanan 17 kişiden 2'si, kaldırıldıkları Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre yasa dışı yollarla Türkiye'ye giriş yapan ve Ağrı'da yakalanan 13 yabancı uyruklu şahsı dün Doğubeyazıt Gürbulak Sınır Kapısı'na götüren sivil minibüs, yolda lastiğinin patlaması sonucu takla atmıştı.

Kazada araç içinde bulunan 13 yabancı uyruklu şahıs, 3 polis ve sürücüden oluşan toplam 17 kişi, çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Yaralılar Ağrı ve Erzurum'daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınırken, Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Pakistan uyruklu Hanif Muhammet ve İmran Nesir, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yabancı uyruklu şahısların cenazelerinin, işlemlerin ardından ülkelerine gönderileceği belirtildi.

Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen yaralılardan polis memuru Cemalettin Dağdelen'in sağlık durumunun iyiye gittiği belirtilirken, Ağrı Devlet Hastanesi'nde tedavi edilen diğer 2 polis memurunun ise taburcu edildiği belirtildi. Yaralı olan yabancı uyruklu şahıslar ile araç sürücüsünün ise sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

ÖNCEKİ HABER

Ağrı'da sınır dışı edilen kaçak göçmenleri taşıyan minibüsün takla atması sonucu 17 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kaza, Ağrı-Doğubeyazıt karayolunun 64. kilometresindeki İpek Geçidi mevkiinde meydana geldi. Ağrı'da bir süre önce yakalanan ve sınır dışı edilmek üzere Doğubeyazıt ilçesine götürülen 13 yabancı uyruklu şahsı taşıyan Ahmet Avcı idaresindeki yolcu minibüsü, seyir halindeyken lastiğinin patlaması sonucu takla attı.

Ağrı Sağlık Müdürü Mehmet Ali Bilgili; kazada araç sürücüsü, 3 polis memuru ve 13 yabancı uyruklu şahıs olmak üzere toplam 17 kişinin yaralandığını söyledi. Yaralılar kaldırıldıkları Doğubeyazıt Devlet Hastanesi'ndeki ilk tedavilerinin ardından Ağrı ve Iğdır Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Durumu ciddiyetini koruyan polis memuru Cemalettin Dağdelen'in Iğdır Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği, diğer yaralıların sağlık durumunun ise iyi olduğu belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 12:12:06
Güncelleme :6 Mayıs 2008 Salı 12:15:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?