2
Mayıs
2024
Perşembe
AĞRI

223 çocuğa ulaşıldı!

AĞRI'DA SOKAKTA KALAN ÇOCUKLARIN TOPLUMA KAZANDIRILMASI PROJESİ

Ağrı Valisi Mehmet Çetin 'Sokakta Kalan ve Çalışan Çocukların Topluma kazandırılması Projesi' kapsamında 223 çocuğa ulaştıklarını belirterek, bu çocuklardan madde bağımlısı 9 çocuğu tedavi ettirdiklerini söyledi.

Ağrı Valisi Mehmet Çetin 2009 yılında yapılan çalışmalar sonucunda 223 çocuğun topluma yeniden kazandırıldığını belirtti. Çocukların Topluma Kazandırılması Projesi ile Ağrı'da sokaklarda kalan veya çalışan çocukları tespit ederek, topluma kazandırmayı hedeflediklerini ifade eden Çetin, bu kapsamda sokakta yürütülen çalışmalarda 223 çocuğu kayıt altına aldıklarını kaydetti.

Kayıt altına alınan çocuklardan 9 tanesinin madde bağımlısı olduğunu belirten Ağrı Valisi Mehmet Çetin "Madde bağımlısı 9 çocuğumuzu tedavi için 4 kez Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderdik. Ayrıca bu çocukların tedavileri için kurumuz ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından çocukların ailelerine ayni ve nakdi yardım desteği sağlandı. Bu çocukların 3'ü korunma ve bakım altına alınarak, başka illere tertipleri yapıldı. 214 çocuk adına sosyal inceleme raporu hazırlandı. Örgün eğitimin içinde olanlar okullarına, örgün eğitimin dışında kalan çocukları ise günlük 15 TL karşılığında meslek edindirme kurslarına göndererek meslek sahibi yaptık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2010 Cumartesi 15:58:05
Güncelleme :2 Ocak 2010 Cumartesi 16:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?