4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

23 Nisan'a hava muhalefeti

Ağrı'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları hava muhalefeti nedeniyle 15 Nisan Kapalı Spor Salonunda yapıldı.

Erzurum Caddesi'nde düzenlenmesi planlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, hava muhalefeti nedeniyle Abide Meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından 15 Nisan Kapalı Spor Salonunda devam etti.

Kutlamalara, Ağrı Valisi Mehmet Çetin, Tugay Komutanı Turgay Bakkal, Belediye Başkanı Hasan Arslan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Turgut Koçak, Büyük Önder Atatürk'ün TBMM'nin açıldığı günü çocuklar için bayram ilan etmesinin çok anlamlı olduğunu söyledi.

Koçak, ‘İstiklal Savaşımızın kazanılmasına giden ve nihayetinde Büyük Atatürk'ün önderliğinde milli ve çağdaş Türkiye Cumhuriyet'inin kurulmasına ve şekillenmesine vesile olan bu anlamlı gün Türk çocuklarına Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak armağan edilmiştir.

Böylesine tarihi günlerin Türk çocuklarına ve milletimize bayram olarak mal edilişi hiç şüphe yok ki çok anlamlı ve önemlidir. Sevgili çocuklar Atatürk sizlere olan güvenini 'Millettin bağrında temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri çocuklara bırakacağım, gözüm arkada kalmayacak' sözleriyle açık bir şekilde ifade etmektedir.’ dedi.

Dünyada çocuklarına bayram armağan eden ilk liderin Mustafa Kemal Atatürk, ilk ülkenin ise Türkiye Cumhuriyeti olduğunun altını çizen Müdür Koçak, ‘Bu bakımdan Türk çocukları olarak haklı bir gururu ve sevinci taşıdığınız şüphesizdir.

Bu bayramımız her geçen gün uluslararası nitelik kazanmakta, adeta bütün dünya çocuklarının bayramı haline gelerek dünya çocuklarının kaynaşmalarına ve bütünleşmelerine de vesile olmaktadır. Sizler çok şanlı bir millettin, zengin ve görkemli bir tarihin mirasçıları olarak Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatacak olan güvencemiz olacaksınız.’ diye konuştu.

Daha sonra ise öğrencilerin şiirler okuduğu kutlamalar, İbrahim Çeçen İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencilerinin dans gösterileri, Burçin Uysal İlköğretim Okulu halk oyunları ekibinin gösterileri, jimnastik takımının gösterisi ve Gençlik Spor Müdürlüğü Güreş Takımının gösterisiyle devam etti.

Vali Çetin, Tugay Komutanı Bakkal ve Başkan Arslan’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle yapılan kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Hediyelerini vermeleriyle program sona erdi.

15 Nisan Kapalı Spor Salonundaki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programının ardından Milli eğitim Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi Sergi Salonunda düzenlenen resim ve maket sergisinin açılışına geçen Vali Çetin serginin açılışının ardından sergiyi gezerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

AĞRI HABER MERKEZİ
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 17:22:19
Güncelleme :23 Nisan 2009 Perşembe 17:39:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?