4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

24 Kasımdan sonra öğretmenler unutulmadı

Ağrı’nın Patnos ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler günü münasebetiyle verilen yemekle öğretmenlerin bira arada toplanılmasına vesile oldu.

Verilen yemeğe,İlçe Kaymakamı Tuncay Dursun,Patnos Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şekerci,Emniyet Müdürü Sami Akçay,Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin,Jandarma Komutanı Şükrü Arıcan,Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hikmetullah Yiğit,İlçe Özel İdare Müdürü Mehmet Ergün,Öğretmen evi Müdür Zeki Akbay Kamu Kurum Amirleri ve eşleri katıldı.

Verilen yemek'ta konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin,”Öğretmen; öğretme işini görev edinen kişiye denir. Öğretmenlik bir meslektir. Kişinin öğretmen olabilmesi için öğretmen yetiştiren bir okulu bitirmesi gerekir. İlkokullarda öğretmen Sınıf Öğretmenidir. Sınıfın bütün derslerini aynı öğretmen okutur. Ortaokul ve Liselerde ders öğretmenliği vardır. Meslek okullarında dersler özel şekilde yetiştirilmiş meslek öğretmenleri tarafından işlenir.”dedi

Eskin,”Öğretmen; yapıcı ve yaratıcıdır. İnsan haklarına saygılıdır. Öğretmen özverili, çevreye güven ve inanç veren, içi insan sevgisiyle dolu bir kişidir. Atatürk; "Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır." demekle öğretmene yüklediği sorumluluğu ve değeri anlatmıştır. Öğretmenler sevgi dağıtır. İçimizi aydınlatır. Bizi doğruya yöneltir. Bilgili kişiler olmamız için çaba gösterir. Dünyayı tanıtır. Öğretmen her alanda yeniliği, yenileşmeyi savunur. Gerçekleri anlatır. Beceri ve yeteneklerimizin gelişmesine yardımcı olur. Kısaca analar doğurur, öğretmenler yetiştirir. Belirtti

Bize doğruyu, güzeli, iyiyi, mertliği, milli duyguları ve Atatürk ilkelerine bağlılığı öğreten öğretmenlerimizdir. Biz onların eseriyiz. Sıhhatini, nefesini, enerjisini, gençlik yıllarının hepsini bizim için harcar.Bir milletin milli, ahlâki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlı olduğunu söyleyen Eskin,. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir. Bizleri ham bir madde olarak ele alan öğretmenler, üzerimizde titiz,dikkatli ve sabırlı çalışmalar yaparak bizi şekillendirirler. Duygularımıza, ruhumuza, fikirlerimize ve hayata bakışımıza en güzel desenleri verirler dedi. 

Patnosta Eğitim Birsen tarafından Patnos'ta yılın öğretmeni seçilen Şakir Ataseven'e Sendika Başkanı tarafından plaket ve onur belgesinin verilmesinin ardından yemeğe geçildi. Patnos Endüstri Meslek Lisesinde verilen yemekte günün menüsü Kavurma-Pilav-Cacık dı.Yenilen yemeklerin ardından,Patnos öğretmenlerinin oluşturmuş oldukları müzik grubunun söyledikleri şarkı ve türkülerle yerlerinde duramayan öğretmenlerin,oyunlarına ilçe Kaymakamı Tuncay Dursun ve Eşi de katıldı.Yaklaşık 500 kişilik halay kuran öğretmenlerin sevinçleri gözlerden kaçmadı.Saat 23.00' e kadar devam eden eğlenceden sonra verilen çay ve meyve suyu ikramının ardından son buldu.

Recep Çirik / Ağrı KENTHABER
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 01:05:08
Güncelleme :1 Aralık 2008 Pazartesi 10:47:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?