5
Mayıs
2024
Pazar
AĞRI

250 çocuk yeniden okula kazandırıldı

Ağrı'nın Patnos ilçesinde, çeşitli nedenlerle okulu bırakmak zorunda kalan 250 öğrenci Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı (YSÖP) kapsamında yeniden okula kazandırıldı.


Konu hakkında bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin, program kapsamında yaptıkları çalışmalara değindi. 10 -14 yaş arasında ve çeşitli nedenlerle okulu bırakan öğrencileri hızlandırılmış eğitimle yaşıtlarına yetiştirmeye çalıştıklarını anlatan Eskin, bu şekilde 250 öğrenciyi yeniden okula kazandırdıklarını dile getirdi. Okullarda kurulan ikna komisyonlarının ailelere yaptığı ziyaretlerin olumlu sonuç verdiğini belirten Eskin, programdan kız çocuklarının daha çok yararlandığı ifade etti.

Yetiştirci Sınıf Öğretim Programı'nı (YSÖP) çok önemsediklerini dile getiren Eskin, programın temel amacının okula kazandırılan çocukların eğitimine devam etmelerini sağlamak olduğunu vurguladı. Eskin "Yoğunlaştırılmış programla öğrencilerimiz 8 haftalık bir eğitim gördükten sonra yaşlarına uygun sınıflara naklediliyor. Ayrıca bu öğrencilerimiz Seviye Belirleme Sınavlarına da (SBS) girmiş gibi kabul ediliyor" dedi.


Ağrı genelinde okullaşma oranının erkeklerde yüzde 87, kızlarda ise yüzde 72 olduğunu açıklayan Milli Eğitim Müdürü Eskin, Patnos olarak hedeflerinin yüzde yüz olduğunu ve ailelerin bu programı fırsat bilip en kısa sürede çocuklarını okula göndermelerini istedi.

İha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 19:40:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
TÜRKİYE PARTİSİ IP: 85.110.92.xxx Tarih : 25.05.2009 22:44:26

Müdür by sende olmazsan Patnos varmı yokmu kimse bilmiycek helal olsun sana ve yaptığın başarılı hizmetlere iyiki gelmişsin