19
Nisan
2024
Cuma
AĞRI

3 gün süren esaret!

Ağrı Dağı eteklerinde kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan Iğdırlı 3 çoban ve 17 köylü, 8 saat süren çalışmanın ardından kurtarıldı.

Kar ve tipi doğuda etkisini sürdürüyor. Iğdır'da küçük ve büyük Ağrı Dağı arasında kalan Serdarbulak Yaylası'nda 600 küçükbaş hayvanıyla mahsur kalan 20 kişi kurtarıldı. Serdarbulak Yaylası Tekelti mevkiine 3 gün önce hayvanlarını götüren Yusuf Servan ile birlikte 2 çoban, aniden bastıran kar ve tipi nedeniyle dağda mahsur kaldı.

Durumu öğrenmeleri üzerine bölgeye gelen 17 köylü de çobanlarla birlikte karda mahsur kalınca yetkilerden yardım istendi. Bunun üzerine gece saatlerinde yola çıkan İl Özel İdaresi, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, jandarma ve sağlık ekipleri çalışma başlattı. İl Özel İdaresi ekipleri, kar kalınlığının yer yer 1 metreyi bulduğu ve yağışın devam ettiği yayla yolunu iş makinesi ile açarak 600 küçükbaş hayvanla eski bir yapıya sığınan köylülere ulaştı.

Ekipleri görünce çok sevinen Yusuf Servan, 3 gün önce yalancı bahara aldanarak buraya geldiklerini ancak aniden bastıran kar nedeniyle mahsur kaldıklarını belirterek ekiplere teşekkür etti. İl Afet Acil Durum ekip şefi Yahya Duman ise genel anlamda vatandaşların durumunun iyi olduğunu, soğuktan üşüyen vatandaşlara battaniye dağıtıldığını söyledi.

Sabah saatlerine kadar süren çalışmaların ardından dağda mahsur kalan köylülerle 600 küçükbaş hayvan, köylülerin getirdiği kamyonetlerle ovaya getirildi.

CHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2013 Çarşamba 13:32:26
Güncelleme :6 Mart 2013 Çarşamba 13:40:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?