4
Mayıs
2024
Cumartesi
AĞRI

3 okul onarıldı

Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitin Vakfı (TOÇEV), Milli Eğitim Bakanlığı ile Show Televizyon kanalının başlattığı 'Yaşasın Okulumuz' kampanyası çerçevesinde Ağrı'nın Çukuralan ve Dönerdere köylerinde onarılan okulların açılışları düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Dönerdere köyünde açılan okula Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in adı verildi. 

Onarılan Dönerdere Köyü Melih Gökçek İlkokulu'nun açılış törenlerinde konuşan Ağrı Valisi Mehmet Çetin, eğitim ve öğretinin önemine değindi. Çocuklara hitap ederek "Çok güzel ve temiz bir okula kavuştunuz, bunu korumak ve sahip çıkmak sizin görevinizdir" diyen Vali Çetin "Türkiye'nin önünün açılması ve refah seviyesine ulaşması ancak eğitlimle mümkün olur. TOÇEV'e, Show TV'ye, Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı sevgili dostum Melih Gökçek'e çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Açılış programına Belediye Başkanı Melih Gökçek adına katılan ve Vali Çetin'den plaket alan Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Recep Alp "TOÇEV'in başlatmış olduğu kampanya kapsamında Büyük Şehir Belediyesi olarak desteklerimizi seferber ettik. Sayın Başkanımız Melih Gökçek adına burada olmaktan mutluyum. Başkanımız ve belediyemiz bu tür etkinliklere her zaman destek olmuştur, olmaya da devam edecektir" dedi. 

Açılışların ardından Vali Mehmet Çetin, Daire Başkanı Alp'ten öğrencilere kitap desteğinde bulunmasını rica etti, Alp de Ankara'ya gittiği gibi Başkan Melik Gökçek ile görüşeceğini ve 500 öğrenciye kitap göndereceğini belitti. Öte yandan Vali Mehmet Çetin, Büyük Şehir Belediyesinin geçtiğimiz günlerde 7'li oyun parkı gönderdiğini, önümüzdeki hafta içerisinde yine oyun parkı göndereceğini belirterek "Çok sevdiğim ve saydı duyduğum sevgili dostum Melih Gökçek beyefendiye, Ağrı'da çocukların oyun parkı olmadığını söylediğim zaman gerçekten duygulanmış ve bana ihtiyaçların en kısa zamanda giderileceğini söylemişti. Söylediğini de yaptı huzurlarınızda kendisine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Umarım önümüzdeki günlerde kendisini de burada ağırlarız" dedi. 

İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar öğrencilere hikaye kitabı hediye etti. Okul açılış programlarına İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, TOÇEV yetkilileri ile çok sayıda vatandaş da katıldı. 

Türkiye genelinde başlatılan kampanya çerçevesinde onarılan 186 okuldan 3'ünün Ağrı'da olduğunu ifade eden TOÇEV yetkilileri Dönerdere köyüne yapılan okula yardımlarından ötürü Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in adının verildiğini belittiler.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 12:50:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?